Vier games die je gespeeld moet hebben op je mobiel

4. Magnetized

Vroeger hebben we allemaal wel met magneetjes gespeeld. In Magnetized speel je ook met magneten, maar op een iets andere manier. Je moet namelijk een kleine zwarte kubus door een bepaald parcours zien te halen. Raak je een muur in dit parcours, dan gaat je kubus kapot en moet je opnieuw beginnen.

Magnetized

Hoe zorg je ervoor dat de zwarte kubus nergens tegenaan botst? Juist, door de kubus met magneten te sturen. Door op een magneet te klikken, raakt de kubus in een cirkelvormige baan om die magneet heen, waardoor je hem (als je dit goed timet) perfecte bochten kunt laten maken. Om dit lastiger te maken, zijn er in elk level drie witte kubussen te vinden die je moet verzamelen. Maak je net een te scherpe of te flauwe bocht (ofwel, zet je de magneet te vroeg of te laat aan), dan mis je de witte kubussen makkelijk en bots je meestal ook tegen een muur aan. Later in de game komen er ook andere soorten magneten beschikbaar, waardoor je de kubus bijvoorbeeld naar de magneet toe trekt, in een rechte lijn stuurt of juist teleporteert. Dit maakt de game variërend genoeg om het geheel interessant te houden.

De game is ietwat onvergeeflijk in het doodgaan, aangezien het lastig inschatten is wat de precieze timing is voor de magneten. Een klein foutje is al fataal. Moet je daarnaast gaan werken met meerdere magneten en een lang parcours doorgaan met lastige bochten, dan zijn veel kapotte kubussen geen zeldzaamheid. Laat dit je echter niet ontmoedigen, want als het uiteindelijk lukt, dan voelt dat erg goed. Een verslavende puzzelgame met uiteindelijk een hoge moeilijkheidsgraad, waarin precisie belangrijk is.