Vijf gametips voor de maand april

Dark Souls II: Scholar of the First Sin

Met Bloodborne net een week op de markt is het alweer tijd voor een remaster van zijn oudere broertje, Dark Souls II. Bloodborne doet het uitstekend in de cijferlijsten en wellicht kan die game meer PlayStation 4-bezitters aansporen om Dark Souls II: Scholar of the First Sin uit te proberen. Want wie wil er nu niet gefrustreerd raken?

Scholar of the First Sin is de meest complete uitvoering van Dark Souls II. Deze versie biedt ten opzichte van de normale uitvoering een heleboel nieuws: Alle tot nu toe uitgekomen dlc, verbeterde graphics, geluid en performance, een toename van het maximum aantal spelers binnen een multiplayersessie, nieuwe wapens en armor sets en nieuwe NPC's. Ook zijn bepaalde vijanden op andere plekken gepositioneerd dan in de originele game. Nu zal dat voor nieuwkomers niet zoveel uitmaken, maar het biedt wellicht een extra stimulans voor degenen die de game al als hun broekzak kennen.

Je kunt je savegames van de oude versie trouwens niet meenemen als je van last-gen naar current-gen upgrade. Happy hunting! Oh, en mocht je over een oude plasma-TV beschikken, houd er rekening mee dat de woorden "You Died" waarschijnlijk in je scherm zullen inbranden.