Vijf gametips voor de maand september

Game: Killzone: Mercenary
Platform: PlayStation Vita
Ontwikkelaar: Guerrilla Games
Uitgever: Sony
Releasedatum: 4 september 2013
Genre: FPS
Preview

Het verhaal van deze game speelt zich af net na de ontwikkelingen van de eerste Killzone. Jij speelt als Arran Danner, een (niet verrassend gezien de titel) huurmoordenaar die niet van de kanten kiezen is. Daar waar geld te verdienen is, is Danner te vinden. Dit betekent dat je voor het eerst ook als Helgast zal gaan spelen.

Met Killzone: Mercenary heb je verschillende manieren om te spelen. Je kunt als John Rambo met een dikke schreeuw door de wereld rennen en alles neerknallen wat je tegenkomt, maar je kunt ook voor de sneaky weg kiezen. Door hier en daar een granaat te werpen of een goedgetimed schot te lossen kun je de vijanden bij je weglokken en snel maken dat je wegkomt.

Waarom gaat dit spel slagen?
Killzone lijkt een standaard voor goede shooters te zijn. In een verhaal waar je de basis al van kent is Killzone: Mercenary met de mogelijke verschillende speelstijlen een game die voor alle shooterfans aantrekkelijk is.

Waar kan het misgaan?
Hoe je het ook wendt of keert, het is een shooter en het blijft PlayStation Vita. De combinatie lijkt maar niet te willen slagen en het zou zomaar kunnen dat zelfs Killzone hier geen verandering in kan brengen.