FOK!games Wishlist 2013 #6

Er zijn maar weinig games waarvan je meteen aan het samenwerkingsverband al kunt zien dat het iets heel bijzonders gaat worden. Volgend jaar komt er zo'n game uit waarvoor twee reuzen de handen ineen hebben geslagen: ontwikkelaar Level-5 en de animatiegrootheid Studio Ghibli. Wat de game ons ook gaat brengen, het is zeker dat Ni no Kuni iets speciaals wordt.

Precies twee jaar geleden, op 9 december 2010, kwam het spel voor het eerst uit: alleen in Japan en voor Nintendo DS. Gelukkig zagen twee bedrijven achter Ni no Kuni al snel in dat de handheld misschien niet de beste keus was voor de game. Het kleine scherm van de DS doet weinig eer aan de prachtige graphics van Studio Ghibli.

Niet lang na de DS-versie werd een nieuwe versie voor PlayStation 3 aangekondigd. Ni no Kuni: Wrath of the White Witch brengt het prachtige verhaal niet alleen naar PlayStation 3 maar ook (eindelijk) naar Amerika en Europa.

In Ni no Kuni speel je als Oliver die op jonge leeftijd zijn moeder verliest. Geleid door een magische knuffel komt hij terecht in Ni no Kuni, 'de andere wereld'. Hier wordt Oliver bijgestaan door verschillende monsters die hij kan vangen en die net als Oliver zelf sterker worden naarmate ze meer ervaring opdoen. Ook zijn er verschillende kleurrijke personages die Oliver helpen op zijn reis om zijn moeder én de wereld van Ni no Kuni te redden.

Ni no Kuni belooft werkelijk het beste van twee werelden te worden. De graphics zijn prachtig en ademen de sfeer uit die zo typerend is voor Studio Ghibli. Maar niet alleen de graphics zijn van de Japanse studio: ook het verhaal komt van de hand van de bekende animé-makers, wat garant staat voor een diepgaand verhaal en verrassende plotwendingen.

Het spelsysteem van Level-5 belooft een heerlijke RPG te bieden met typisch Japanse elementen, maar met een aantal sprankelende vernieuwingen. In het kleine stukje dat ik van de game heb mogen spelen op de gamescom, blijkt dat Ni no Kuni niet alleen onderhoudend, maar ook verbazingwekkend moeilijk en strategisch is.

De game kwam vorig jaar al uit in Japan, maar vanaf 25 januari 2013 mogen wij er in Europa eindelijk mee aan de slag.