Vijf Filmtips voor de maand Januari

Black Out

Releasedatum: 26 januari 2012
Genre:
Misdaad/Komedie
Regisseur:
Arne Toonen
Acteurs:
Raymond Thiry, Katja Schuurman en Birgit Schuurman

Plot
Jos Vreewijk (Raymond Thiry) is een voormalig crimineel die met zijn vrouw (Kim van Kooten) een rustig leven wil leiden. Dan wordt hij op een dag wakker met een pistool in zijn zak en een lijk naast zich. Daarnaast wordt hij door een drugsdealer beschuldigd van het stelen van twintig kilo cocaïne. Hij heeft 24 uur de tijd om uit te zoeken wat er is gebeurd.

Verwachtingspatroon
Wellicht is het wat vreemd om nu net Black Out als enige Nederlandse film in deze rubriek op te nemen. Hoewel de trailer van Black Out, net als van de andere Nederlandse films uitkomend in januari, niet bepaald weet te verrassen, is het in ieder geval vermakelijk. Daarnaast hebben verrassende namen als Willie Wartaal, Kempi, Sem Schilt, Alex van Warmerdam en Ursul de Geer een rol in de film.

Wat betreft de inhoud van Black Out geldt hopelijk het gezegde: ‘Beter goed gejat dan slecht bedacht', want het moge duidelijk zijn dat regisseur Arne Toonen nogal veel gekopieerd heeft uit de films van Guy Ritchie (Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch.). Daarnaast is het uitgangspunt van de film zeer vergelijkbaar met die van The Hangover. Desondanks lijkt dit een ideale film om in het weekend op het witte doek te zien, al is het alleen maar om de zusjes Schuurman te bewonderen.