Vijf Filmtips voor de maand Januari

Tyrannosaur

Releasedatum: 5 januari 2012
Genre:
Drama
Regisseur:
Paddy Considine
Acteurs:
Peter Mullan, Eddie Marsan en Olivia Colman

Plot
Joseph (Peter Mullan) is een werkloze weduwnaar met een drankprobleem die lijdt onder zijn eigen temperament en woede-uitbarstingen. Dan ontmoet hij Hannah (Olivia Colman), een christelijke hulpverleenster, die weer hoop en warmte in zijn leven brengt. Maar ook Hannah heeft haar problemen, die langzaam duidelijk worden naarmate de relatie tussen Joseph en Hannah zich ontwikkelt.

Verwachtingspatroon
Tyrannosaur is een film die inmiddels in de bioscopen te zien is. Met deze film debuteert de Britse acteur Paddy Considine als regisseur. Op basis van de nominaties voor verschillende filmprijzen die de film inmiddels in de wacht heeft gesleept kan geconcludeerd worden dat dit geen onverdienstelijke poging is geweest voor Considine. Ook in de pers wordt de film alom geprezen als perfecte acteursfilm, waarbij Peter Mullan (Trainspotting, The Magdalene Sisters) en met name Eddie Marsan (Vera Drake, Happy-Go-Lucky) veel indruk hebben gemaakt.

Regisseur Paddy Considine is als acteur bekend van films als Hot Fuzz en In America. Daarnaast is hij onvergetelijk als doorgedraaide maniak in Dead Man's Shoes, een film die ook door hem geschreven is. Gezien het succes van Tyrannosaur zien we hem in de toekomst wellicht actief als acteur in zijn eigen film.