Interview: Ashley Rickards en Beau Mirchoff (Awkward.)

Op 4 september lanceerde MTV een nieuwe highschoolserie, genaamd Awkward. (met punt). De serie is in Amerika al een grote hit en uiteraard kan de Nederlandse MTV niet achterblijven. Elke zondag om 19:00 uur is er een nieuwe aflevering te bekijken van ongeveer 22 minuten. Om de kijkers meer te weten te laten te komen over de serie, mocht FOK! een aantal vragen stellen aan acteurs Ashley Rickards en Beau Mirchoff.

Awkward. laat de wereld zien van de 15-jarige Jenna Hamilton, gespeeld door Ashley Rickards (bekend van One Tree Hill). De comedyserie gaat over het overleven op de middelbare school en alle obstakels die daar bij horen. Jenna is een onopvallend meisje, dat er graag bij wil horen. Ze is verliefd op Matty, de hunk van de school. Nadat ze een keer samen in bed belanden, wil hij niets meer van haar weten. Als ze daarna in de badkamer uitglijdt en er een pot aspirinepillen de lucht in vliegt, denk iedereen dat ze zelfmoord wilde plegen. Ze wordt op slag bekend op school en in een persoonlijk blog vertelt ze over haar dagelijkse drama’s.

Ashley Rickards

In de serie One Tree Hill speelde je de rol van Samantha Walker in het zesde seizoen. Aan het eind verlaat Sam de serie door terug te gaan naar haar biologische moeder. Is er een kans dat je terug zult keren in het laatste seizoen, dat volgende lente te zien zal zijn?

Ik hoop het echt. One Tree Hill was een fantastisch deel van mijn leven en het stond emotioneel erg dicht bij mij. Terugkeren en het hele team weer zien zou geweldig zijn.

Naast het onlangs bevestigde tweede seizoen van Awkward., kunnen we jou volgend jaar ook zien in de komedie Struck by Lightning. Kun je ons iets meer vertellen over jouw rol in deze film?

Struck by Lightning is een zwarte komedie, geregisseerd door de geweldige Brian Dannelly. Het draait om Carson (gespeeld door Chris Colfer), die getroffen wordt door de bliksem. De hele film blikt terug en kijkt naar zijn leven, zijn doelen en zijn dromen. Ik speel Vicky, die gechanteerd wordt door Carson. Een film die nu te zien is is Fly Away, geregisseerd door Janet Grillo. Dat was een ongelooflijk project om deel van uit te maken. Het is een verhaal over liefde en het loslaten daarvan. De film draait om een moeder en haar autistische dochter, Mandy. Beth Broderick speelt mijn moeder en ik speel Mandy. Het is echt briljant. Ook komt Sassy Pants binnenkort uit, waar ik Bethany speel. Zij is kind op een internet dat te veel wordt beschermd. Ze wil het loslaten en de wijde wereld in.

Nu weer terug naar de MTV-serie Awkward.. In Nederland zijn we nog maar net begonnen met de uitzendingen van de serie. Wat kunnen wij precies verwachten?

In het eerste seizoen gebeurt er eigenlijk zoveel! De serie heeft zoveel liefde en eerlijkheid, grappige momenten en, jawel, een driehoeksverhouding. We zien Jenna naar plaatsen gaan waar we zelf liever niet naar toe gaan en niet altijd in een positieve manier. We zien haar vreugde, we zien haar breken en we zien haar proberen te overleven door de vreselijke dingen op school.

MTV heeft een derde seizoen van The Hard Times of RJ Berger gecanceld, maar maakt wel een tweede seizoen van Awkward.. Denk je dat het moeilijk is om Hard Times te 'vervangen' of zie je het niet zo?

Ik denk dat Hard Times erg verschilt van Awkward.. Ik bedoel, er zijn wel overeenkomsten. De hele serie focust zich op één hoofdpersoon en wordt verteld vanuit hun oogpunt. Ik denk ook dat Hard Times niet vervangen kán worden. Het was vrij uniek.

In de serie speel je Jenna Hamilton, een buitenbeentje. Hoe was je zelf op high school? Kun je jezelf goed vergelijken met je personage of was je compleet anders?

Ik haalde mijn high school al op mijn vijftiende, dus ik stortte mij flink op mijn studie. Ik wilde gewoon zo snel mogelijk mijn school afmaken. Als ik kijk naar wat Jenna dagelijks moet overleven, dan ben ik erg blij dat ik snel van school af was.

In Amerika is de serie al een grote hit. De zesde aflevering had 2,36 miljoen kijkers. Waarom denk je dat de mensen de serie zo leuk vinden?

Ik ben enorm dankbaar dat iedereen zo van de serie en Jenna houdt. De serie is gewoon enorm eerlijk en realistisch. Het is allemaal rechtvaardig en de gebeurtenissen gebeuren iedereen wel een keer. Je kunt de setting van de school, de leeftijden van de personages en zelfs de omstandigheden weghalen, maar het thema is zo universeel dat iedereen zich kan verplaatsen in Jenna. Ze is een normaal meisje. Iedereen herkent haar karakter, wie je ook bent. We hebben ons allemaal weleens gevoeld als Jenna.

Denk je dat de serie in Nederland ook een succes gaat worden?

Zeker weten! Ik denk dat iedereen zich kan verplaatsen in de serie.

In sommige films of series is er een duidelijke boodschap voor de kijkers. Bevat Awkward. een boodschap?

De boodschap is er één van lef. Elke keer dat Jenna valt, staat ze toch weer op om te vechten. Het is haar moed, haar blik zonder vooroordelen. Het is haar oneerbiedige gevoel voor humor dat de boodschap overbrengt. Slimme meisjes zullen uiteindelijk winnen.

Bedankt voor het beantwoorden van de vragen. De laatste vraag, heb je nog iets te zeggen voor je Nederlandse fans?

Ik hou van jullie. Alle Nederlandse fans!

Beau Mirchoff (rechts)

Jouw eerste grote rol was in de film Scary Movie 4. Onlangs is bevestigd dat er een vijfde deel komt uit de Scary Movie-reeks. Ben jij te zien in die film?

Ik denk het niet, maar ik zou het erg leuk vinden. Dus als de makers dit lezen, bel mij zo snel mogelijk.

Je had ook een rol in de serie Desperate Housewives in het zesde seizoen. ABC heeft bevestigd dat het achtste seizoen de laatste zal zijn. Wat vind je hiervan?

Het is een geweldige serie en het betekent erg veel voor mij. Maar ik denk dat als de makers voelden dat het tijd was om te stoppen, dat het een goede keuze is.

Naast het tweede seizoen van Awkward. kunnen we jou ook zien in de komedie The Secret Lives of Dorks. Kun je ons iets meer vertellen over de film en jouw rol hierin?

The Secret Lives of Dorks is een komedie dat draait om Payton, een highschoolnerd. Hij is verliefd op Carrie, een cheerleader van school. Ik spel Clark, een football captain waar Carrie verliefd op is.

In Awkward. speel je de rol van Matty McKibben, de jongen waar elk meisje verliefd op is. Was jij op school ook 'die jongen' of was je compleet anders?

Ik zou niet willen zeggen dat elk meisje verliefd is op Matty. Ook was ik niet 'die jongen' op school, maar ik speelde wel football en had veel vrienden.

Je speelde veel scènes met collega Ashley Rickards. Hoe was de samenwerking met haar?

Ashley is een geweldig persoon om mee samen te werken. Vanaf het begin hadden we meteen al een klik.

In Amerika is de serie al een grote hit. Waarom denk je dat de kijkers het zo leuk vinden?

Ik denk dat de kijkers zich goed kunnen verplaatsen in de gebeurtenissen in de serie. Maar ook in de personages en wat er met hen gebeurd. Awkward. heeft enorm veel eerlijke momenten.

Denk je dat de Nederlanders de serie ook zullen omarmen?

Ik denk dat het ook in Nederland een succes gaat zijn om dezelfde reden. Het thema in de serie is erg universeel, dat er voor ieder wat wils is.

Bedankt voor het beantwoorden van de vragen. De laatste vraag, heb je nog iets te zeggen voor je Nederlandse fans?

Ik wil graag zeggen dat ik het enorm spannend en leuk vindt dat de serie ook in Nederland te zien is. Ik hoop dat iedereen er net zo van geniet als dat ik doe.