EA's voorjaarsline-up ~ deel 1

In The House of Amsterdam, een oud grachtenpand in Amsterdam, presenteerde EA vorige week zijn aankomende games. EA heeft flink wat in de planning staan voor ons de komende tijd! Negen games konden we checken, waarvan Bulletstorm ondertussen al is verschenen en binnenkort een eigen review zal krijgen. De acht andere games worden verspreid over twee specials besproken, waarvan je nu de eerste special aan het lezen bent. In de volgende special kun je onze impressies van Dragon Age II, Crysis 2, Need for Speed: Shift 2 en Portal 2 lezen, maar we trappen deze special af met een viertal andere games. In Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters, kun je deel nemen aan het prestigieuste toernooi in de golfwereld, in Fight Night Champion is het boksen nóg realistischer geworden, in de stand-alone De Sims: Middeleeuwen krijgen je Sims eindelijk een echt doel in het leven en tot slot bespreken we de ruimte-game DarkSpore waarin je met vreemde wezens uit Spore tegen het kwaad of tegen andere spelers kunt gaan vechten.


Tiger Woods

Sinds 1999 verschijnt er vrijwel jaarlijks een nieuwe Tiger Woods-game. Dit jaar zal er ook weer een nieuwe Tiger Woods-game verschijnen: Tiger Woods PGA Tour 12. Hoewel de 12 wellicht de indruk geeft dat het om het twaalfde spel in de serie gaat, is de serie al in 1999 begonnen en zijn we dus al bij deel 14 aanbeland. Hoe zorg je ervoor dat ook het veertiende deel van een game nog interessant blijft? Door het toevoegen van een speciaal toernooi!

De singleplayer van de nieuwe Tiger Woods draait helemaal om het meest prestigieuze Masters-toernooi. Je kunt op het heilige gras van Augusta National stappen om zelf deel te nemen aan het toernooi en het felbegeerde groene jasje te veroveren. Deelnemen kun je met je zelf ontworpen personage. Hiervoor heb je vele opties die je aan kunt passen, of je kiest voor de randomize optie waarbij je ook kunt kiezen voor een random opvallend hoofd of opvallend lichaam. Dat is uiteindelijk toch waar iedereen het liefste mee speelt.

Tiger Woods

Naast het Masters-toernooi waar je aan deel kunt nemen zijn er nog een heel aantal andere golfbanen beschikbaar zoals Wolf Creek, Torrey Pine en Banff Springs. Naast deze serieuze banen zijn er ook een aantal fantasie-banen te bespelen zoals The Highlands en Emerald Dragon. Mocht je niet helemaal zeker zijn van hoe je het beste de bal in de hole kunt krijgen, dan heb je in het spel gelukkig de hulp van een caddie. Hij geeft je tips geeft over welke golfstick je het best kunt gebruiken en hoe de baan eruit ziet. De caddie heeft een eigen level-systeem, naarmate hij vaker assisteert op een bepaalde baan, leert hij die baan beter kennen en kan hij betere tips geven. Mocht je liever gewoon los een balletje slaan dan gelijk een heel toernooi spelen, dan kan dat natuurlijk ook nog steeds. Hiervoor heb je de keuze uit vele bekende golfers waaronder Tiger zelf en oud Masters-winnaar Zach Johnson, of je eigen personage.

Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters verschijnt op 31 maart voor de PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo Wii. Hoewel alle versies ongeveer dezelfde mogelijkheden bieden, voelt de gameplay van de Xbox 360- en Wii-versie wel erg verschillend aan. Bij de Wii moet je zelf een slagbeweging maken met de Wii-mote terwijl je met de 360 controller enkel hoeft te timen. In de PlayStation 3-versie kun je, net als in de vorige Tiger Woods-game, de Move-controller gebruiken. Dit hebben we helaas niet kunnen testen, maar de besturing schijnt verbeterd te zijn ten opzichte van de vorige versie. Alle games spelen dus op een ander soort manier. Mocht je meerdere consoles hebben staan, denk dan goed na over welke vorm van besturing jouw voorkeur heeft. Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters zal geen gebruik maken van Kinect voor de Xbox 360, maar de kans is groot dat een volgende game met de golfgoeroe in de hoofdrol hier wel gebruik van zal gaan maken.