Hobbyen met FOK!kers: Demon_Hunter

Aan het einde van de training moest hele gehele team nog een paar keer opdrukken. En het geheel werd nog afgesloten met een yell die het team in koor riep. 

Ik heb natuurlijk groot respect voor de spelers, want met deze temperaturen stond ik aan de kant van het veld zo ongeveer te bevriezen. Zelfs het veld was bevroren. Maar dat houdt de spelers van dit team niet tegen. Ze trainen het gehele jaar door, zomer of winter, ze staan gewoon op het veld in Amersfoort. De wedstrijden vinden plaats tijdens een vrij kort seizoen. Dit seizoen begint na de Superbowl (het American Football evenement met kijkcijfers waar Yvon Jaspers een puntje aan kan zuigen), dat toevallig komende zondag plaatsvindt, en eindigt weer in juli.

Ik heb met plezier aan kantlijn zitten toekijken hoe het spel werd gespeeld. De coach legde mij met veel passie voor de sport uit hoe het spel in elkaar zit en vertelde over de verschillende tactieken die gebruikt worden. Het was erg leuk om ook meer over de sport zelf te leren, dan dat wat we allemaal kennen uit de Amerikaanse films waar voornamelijk macho's de sport beoefenen.

Wil je meer weten over de Amersfoort Untouchables? Klik hier!

Tot slot nog Demon_Hunter zelf aan het woord over zijn hobby!

 

Hoe ben je bij deze club gekomen?

Ik sprak op een feestje met een lid van de club en hij vroeg of ik eens zin had om te komen kijken. Want ik was eigenlijk net gestopt met judo, dus ik was gaan kijken. En twee weken later was ik lid geworden omdat ik het gewoon zo leuk vond. Ik heb ook andere sporten geprobeerd. Zo heb ik ook gekeken hoe rugby was, maar daar vond ik niet heel erg veel aan. American Football is toch nog iets harder. Ook heb ik voetbal gedaan, maar dat is zo'n tokkiesport. Er wordt alleen maar gescholden e.d., terwijl dat bij American Football juist niet mag. En het spel wordt ook met respect voor elkaar gespeeld. In het spel gaat het er misschien wat hard aan toe, maar na de wedstrijd gaan we gewoon met het andere team een biertje drinken.

Wat vind je zo leuk aan deze hobby?

Vooral het fysieke. Je kunt in het spel gewoon iemand helemaal kapot rammen, dat vind ik leuk aan de sport. En omdat ik vooral mijn lengte mee heb, is dat ook een groot voordeel bij deze sport. Bij andere sporten word ik meteen raar aangekeken dat ik zo lang ben, maar hier zijn we juist blij met wat langere of wat stevigere mensen. Maar ook de tactiek in het spel is gewoon ontzettend leuk. Mensen denken altijd maar dat het gewoon een paar mannen in een rij zijn die tegen elkaar op gaan rennen, maar het is veel meer dan dat. 

Wat is jouw favoriete club in de VS?

Dat is de Chicago Bears. En je moet even tegen Popolon op het forum zeggen dat Detroit sucks!