iCreate Live 2010

Apple-liefhebbers konden afgelopen zaterdag aan hun trekken komen in de RAI in Amsterdam. Het magazine iCreate organiseerde daar een Apple event met de naam iCreate Live. Tijdens dit event hebben bedrijven hun spullen uitgestald in een van de stands en daarnaast waren er ook, verdeeld over maar liefst zes zalen, seminars van verschillende bedrijven zoals Adobe en Microsoft.

Zo kon je bijvoorbeeld een demonstratie van Microsoft Office 2008 for Mac bekijken. Of kon je kijken naar een lezing 'Mac OS X voor gevorderden' van Appletips.nl. Adobe demonstreerde zijn Photoshop Elements en je kon bij Canon terecht om meer te leren over glamourfotografie.

Ook waren enkele bekende Apple-gebruikers te gast. Zo kwam fervent Apple-user Ronald Plasterk over zijn ervaringen met Apple vertellen. Muzikante Leine (bekend van onder meer de Grote Prijs van Nederland) kwam enkele liedjes ten gehore brengen en ook vertellen over hoe ze haar muziek maakt in Mac OS X. Ook kwam internetjournalist Francsisco van Jole langs om te discussiëren over enkele recente ontwikkelingen op Apple-gebied. 

Een van de vele lezingen ging over hoe Steve Jobs zijn keynotes doet, hoe hij presenteert. Afgewisseld met Microsoft-bashing kreeg het publiek te zien hoe Steve een presentatie voorbereidt en hoe hij tijdens de presentatie zorgt dat alles tot in de kleinste puntjes goed loopt.

Hoewel het event, vergeleken met andere PC-events, niet heel groot was, was er wel genoeg te doen. Een vol programma met interessante lezingen zorgde voor een leuke zaterdagmiddag.