Total War Special

Veel PC-gamers zijn al jaren bekend met de serie, want geen andere serie geeft ze de kans om duizenden manschappen tegelijkertijd de dood in te jagen. En nu met een nieuw deel op komst is het wel eens interessant om eens de geschiedenis van de serie uit te pluizen. Waar ik het in \'s hemelsnaam over heb? Over de Total War-serie van Creative Assembly natuurlijk!

De Total War serie is een reeks strategische games waarin de speler probeert om zowel de wereld te veroveren als veldslagen te winnen. Het eerste gaat op een turn-based overzichtskaart waarin per beurt een half jaar verstrijkt. Legers worden hierin aangeschaft en uitgerust, land wordt gewonnen en geronnen, allianties worden gesloten en dochters worden uitgehuwelijkt (hoewel dit laatste nog niet in het eerste deel in de serie kon). Het winnen van veldslagen doe je natuurlijk niet in beurten van een half jaar en gebeurt gewoon real-time op een drie-dimensionaal slagveld. De duizenden manschappen die je bijeen gesprokkeld hebt zul je onder je zien staan in een keurige formatie en het is aan jou en jouw kunde om de overwinning te claimen. Hierbij valt het aan te raden om rekening te houden met echte militaire tactieken, zoals het zoeken van hoge grond om een voordeel te hebben, het goed plaatsen van boogschutters/musketmannen ten opzichte van aanstormende paarden en zelf flankaanvallen uitvoeren met snelle units. Het is niet voor niets dat in het eerste deel in de serie, Shogun, \"De kunst van het oorlogvoeren\" van Sun Tzu zo vaak aangehaald wordt.

Nu 2009 alweer enige tijd aan de gang is, is het echter tijd voor een nieuw deel in de serie en wordt er reikhalzend uitgekeken naar Empire: Total War. Het nieuwe deel zal ons brengen naar de 18e eeuw en dat betekent massale zeeslagen! En als er iets is waar wij Nederlanders (of om precies te zijn: Hollanders) vroeger goed in waren dan was het wel de zeven zeeën bevaren, dus wij zijn dan ook één van de speelbare facties in de game. Speciaal om dit te vieren hebben we een prijsvraag opgezet in samenwerking met SEGA, op de laatste pagina van de special is meer informatie te vinden over wat je kunt winnen en hoe je dit kunt doen!

Als laatste wil ik nog even wat mensen bedanken, want ik heb deze special helemaal niet zelf geschreven. Nieuwe crewleden Gamebabe en Gent89 hebben zich geworpen op de oude Total War-games terwijl Misan zijn kundige oog op Empire: Total War heeft laten vallen. Voor het photoshopwerk kunnen we Shrien bedanken, iets wat ik bij deze dan ook zeker wil doen! Veel leesplezier!