Games in Concert Lowlands 2007

Vorig jaar organiseerde Gamer.nl in samenwerking met NCRV Radio het eerste Nederlandse gameconcert onder de noemer \"Games in Concert\". Dit bleek een groot succes, want dit jaar is er weer een concert gehouden en wel afgelopen weekend op het Lowlands festival.

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver, om 14:30 \'s middags stond een redelijk gevulde Alpha-tent in de startblokken. Nu is de Alpha-tent met een capaciteit van 15.000 man (met nog eens ruimte voor nog enkele duizenden bezoekers naast de tent op twee grasheuvels) meteen ook wel een tent waar je U tegen zegt, dus het record van Meeste Bezoekers van een Gameconcert is in ieder geval binnen!!


Onder leiding van dirigent Jurjen Hempel zette het Metropole Orkest in samenwerking met het koor PA\'dam een soort best-of in van het concert van vorig jaar. Met muziek uit onder andere Battlefield, Killzone, Metal Gear Solid, Zelda, World of Warcraft en Final Fantasy viel er zeker genoeg te herkennen voor de aanwezigen. Tijdens een tune als die van Halo viel het koor prachtig in, en klonk het net alsof je weer in de woonkamer op de bank zit op een luie zaterdagochtend. Jammer genoeg ontbrak Steve Vai, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Ook toen Floor Jansen van After Forever het podium betrad om een nummer uit Final Fantasy Crystal Chronicles te zingen ging de kwaliteit er niet op achteruit.

Na enkele nummers kwam er een speciaal optreden voor toch wel de meest herkenbare tune van ze allemaal: de theme van Mario. Hiervoor kwamen een aantal violisten naar voren die deze tune gingen spelen. Klonk allemaal best aardig, leuk ook dat ze complete tune hebben gespeeld, maar er gaat toch wat van het jaren 80 gevoel verloren als violen het stuk onder handen nemen. Aan de andere kant zong de hele tent het nummer mee, wat voor een erg goede sfeer zorgde.

Hierna hervatte het normale concert weer, waarna even later Floor terug kwam om een nummer van Burnout uit te voeren. Wat erg vreemd was, gezien het feit dat Burnout een gelicenseerde soundtrack heeft. Dit nummer viel dan ook buiten de boot, afgezien van het feit dat het best aardig was uitgevoerd. Een orkest komt toch echt beter tot zijn recht met grote orkestrale stukken zoals die van Killzone.