De FOK!games maandvooruitblik: april

Er komen niet heel veel games uit deze maand. Toch zal er voor iedereen wel weer iets bij zitten. Daarnaast zal aan het einde van de maand voor velen de belangrijkste game van het jaar uitkomen.

Deze maand is een zeer goede maand voor PC-gamers. Er komen veel games eindelijk uit op de PC, die al een tijdje uit zijn op de consoles. Als eerst kunnen we weer tijd reizend naar de twaalfde eeuw in Assassins Creed. Deze versie zal iets meer variatie bieden dan zijn broertjes op de console, maar je hebt er wel een flinke PC voor nodig. Naast de versie op de PC zal ook de versie op de DS, Assassin’s Creed: Altaïr’s Chronicles deze maand verschijnen. Verder kunnen we deze maand op de PC eindelijk op pad met het Rainbow team in Rainbow Six: Vegas 2 en gaan we dino’s villen in Turok Rebirth


Een ander hoogtepunt voor PC gamers zal de opsplitsing zijn van de Orange Box. Vanaf deze maand zal het mogelijk zijn om het alom geprezen puzzelspel Portal en de zeer populaire cartoony mutiplayer shooter Team Fortress 2 apart aan te schaffen. Portal zal 20 euro gaan kosten, en voor team Fortress 2 zal je 30 euro moeten betalen. De Xbox 360 gebruikers zullen deze maand eindelijk online kunnen knallen met Unreal Tournament III. Of Master Chief ook in die versie zijn opwachting zal maken is nog even afwachten. Horror liefhebbers worden ook niet overgeslagen deze maand met Condemned 2 op de Xbox 360 en de Playstation 3. In deze game zal je door donkere steegjes verschillende moorden moeten onderzoeken, waarbij je in contact zal komen met agressieve junks, en grote zombies.



Voor de DS komt The World Ends With You uit. In deze Role Playing Game speel je Neku die een toekomstig Tokyo moet redden van de ondergang. Op de PS3 kunnen we knallen met Time Crisis 4, op de PSP leren we schaken in Chessmaster11: The art of learning, en Settlers fans kunnen weer strategisch beschavingen opbouwen in de uitbreiding voor Settlers: Rise of an Empire- The Eastern realms

Voor de sport liefhebbers komen er deze maand ook leuke games uit. Als eerst hebben we voor de voetbal fans UEFA Euro 2008 op de Playstation 3, Playstation Portable, PC en Xbox 360. Op de Wii kunnen we eindelijk genieten van Mario, Peach en Bowser op de karts in Mario Kart. De game kent de oude klassieke Mario Kart sfeer, met speciale Wii controls. Mocht dit allemaal niet sportief genoeg zijn, dan is dit je kans om jezelf echt in het zweet te werken met Wii Fit en de vele accessoires die daarbij natuurlijk niet mogen ontbreken.

Toch is er eigenlijk maar één game waar het deze maand om draait. 29 April is namelijk de datum dat het vervolg op GTA 3 uitkomt. We zullen nog even moeten wachten of Grand Theft Auto IV alle verwachtingen waar kan maken. Toch zullen veel mensen naar de winkel rennen om deze game te halen, en helemaal los te gaan in Liberty City.


De grootste release van de maand is voor Grand Theft Auto IV