After E3-special

Microsoft was de eerste met de conferentie en tijdens deze conferentie werden vooral beelden getoond van games die dit jaar moeten uitkomen op de Xbox 360. Er werden twee nieuwe games aangekondigd: namelijk Scene-It en Viva Piñata Party Animals.

Scene It is een quiz-game zoals Buzz! en zal uitgebracht worden samen met vier draadloze controllers speciaal gemaakt voor de Quiz. Deze game zal wel gewoon voor de normale prijs (60 euro) verkocht worden. Viva Piñata Party Animals is een partygame met de Piñata\\\'s in de hoofdrol en zal dit jaar nog verschijnen.

<\/center>
Scene It en Viva Piñata Party Animals<\/center>

De Xbox 360 Elite is al een tijdje uit in de USA en het was de vraag wanneer de uitgebreide versie van de Xbox 360 naar Europa zou komen. Die datum is 24 augustus en tegelijk met de Elite zal ook de video-marketplace gelanceerd worden in Europa. Nu kunnen wij Europeanen ook genieten van HD-films en series via Xbox Live.

Maar de meeste nadruk werd gelegd op de games die dit jaar nog moeten uitkomen. Van de game waar waarschijnlijk de meeste mensen naar uitkijken, Halo 3, werd een korte gameplay-trailer getoond. Een aantal journalisten mocht een bepaalde level spelen van de game, maar daar zijn helaas geen beelden van.

<\/center>
De Halo 3 trailer<\/center>

Een andere grote exclusive titel op de Xbox 360 is Mass Effect. Naast de trailer kwam er later tijdens de E3 ook nog een 20 minuten durend gameplay-filmpje online te staan.

Net als vorig jaar heeft Microsoft ook aandacht besteed aan de thuisblijvers en waren er extra veel demo\\\'s en ook E3-trailers te downloaden via de Xbox Live Marketplace. Demo\\\'van Ace Combat 6, Blue Dragon en Stuntman Ignition zijn online verschenen tijdens de E3 en van zo goed als elke game die op de E3 aanwezig was staat er ook een trailer op de marketplace.

<\/center>
Halo 3 en Fable 2<\/center>

Daarnaast is er ook nog multiplatform nieuws verschenen. Waaronder bijvoorbeeld de aankondiging van Top Spin 3, de gameplay-trailer van Assassin\\\'s Creed, screenshots van Kane & Lynch en een klein beetje info over GTA IV. Call of Duty 4 was erg populair op de E3 en de Xbox 360 krijgt een exclusieve beta.

Een kleine verrassing tijdens de E3 was een backwards compatibility update waardoor er meer oude Xbox-games speelbaar zijn op de Xbox 360.

<\/center>
Mass Effect<\/center>