FOK! blikt terug: Command & Conquer

<\/center>

Red Alert 2 is hoogstwaarschijnlijk de populairste Command & Conquer-game die in de serie gemaakt is. In dit vervolg wordt er van uitgegaan dat de Allies in Red Alert hebben gewonnen.

In tegenstelling tot Tiberian Sun word je in Red Alert 2 weer persoonlijk aangesproken. Of het nu premier Romanov, de Amerikaanse president, Yuri of de wulpse Tanya is; ze trekken altijd je aandacht met hun over-the-top acteerwerk. Door dit acteerwerk ontstaat er een grappig sfeertje tijdens het spelen.

<\/center>

Naast ijverige acteurs zullen ook de grafische aspecten van het spel je niet ontgaan. Red Alert 2 ziet er lekker fris uit met veel vrolijke kleuren en leuke grafische effecten. Ook de soundtrack is weer zo goed als vanouds. Hell March 2 is bijvoorbeeld een briljante remix van het originele nummer.

De campaigns van het spel zijn verschrikkelijk makkelijk. Toch zit de game tjokvol toffe units. Een groepje prism-tanks moet een tijdje de nachtmerrie van elke RA2-speler zijn geweest. Verder zien we meer uitgebreide naval combat, met vliegdekschepen, het kunnen innemen van gebouwen met infanterie en het verdwijnen van het bouwen van silo\\\'s (halleluja!). Mede hierdoor komt er snel tempo in de game.

<\/center>

De reden waarom Red Alert 2 zo populair werd ligt in het online-gebeuren. Kabelinternet werd inmiddels een standaard en online gamen werd steeds makkelijker en goedkoper. Neem dan een makkelijk op te pikken en populaire RTS en voilà, een veelgespeelde game als gevolg.

<\/center>

Yuri\\\'s Revenge
In deze expansie doet de verhaallijn er niet meer zoveel toe. Er zitten zoveel ruimte-tijd paradoxen in die je hoofd doen bollen bij het nadenken erover. Het komt er op neer dat de Allies de oorlog winnen en Yuri zomaar verdwijnt. Als hij weer opduikt heeft hij over de gehele wereld gebouwen geplaatst die de wil van mensen over kan nemen. Om dit te voorkomen reizen de Allies (of de Soviets, net wie je kiest) terug in de tijd met de Chronosphere om dit te voorkomen.

<\/center>

Het resultaat mag er wezen. Hoewel de singleplayer nog steeds extreem makkelijk is, biedt de game een geheel nieuwe factie om mee te spelen, namelijk die van Yuri. Zijn eenheden bieden een totaal andere manier van spelen: het draait vooral om het gebruiken van de eenheden van de tegenstander. Verder kan de expansie in het rijtje der Command & Conquer-expansies geplaatst worden: meer van hetzelfde, maar niets meer dan waar de fans om hebben gevraagd.