FOK! interviewt makers Battlefield 2142

Op de E3 was Battlefield 2142 groots aanwezig en FOK! heeft tijdens de speelsessies dan ook een aantal vragen kunnen stellen aan Electronic Arts over de game.

FOK!: Grofweg gezegd oogt Battlefield 2142 erg hetzelfde als Battlefield 2. Wat is nu precies het verschil?
EA: Nou, er zijn tal van nieuwe soorten wapens en snufjes, voer- en vliegtuigen, maps en de engine is geupgradet.

FOK!: Zou dat ook niet in een mod of expansie kunnen worden toegevoegd?
EA: Nee, daarvoor zijn er te veel technische aspecten mee gemoeid. Denk bijvoorbeeld al aan de toevoeging van de Titan-mode.

FOK!: Titan-mode?
EA: Ja, dat is onze nieuwe mode. Beide teams hebben een basis genaamd Titan. Op de map waarop wordt gestreden zijn drie raketinstallaties te veroveren. Elke installatie heeft een timer, zodra die timer af gaat wordt er een raket gelanceerd naar de Titan van het team waarvan de installatie niet in handen is. Dit gaat net zo lang door tot het beschermende schild van de Titan is gesloopt. Daarna kan de Titan door zowel raketten als door spelers gesloopt worden.

FOK!: Wordt de Titan-mode dé opvolger van Conquest?
EA: Poe, wat een vraag. Daar kan ik echt geen antwoord op geven. Sommige spelers hebben behoefte aan Conquest en andere spelers zullen liever Titan gaan spelen.

FOK!: Maar Conquest is toch een behoorlijk uitgekauwde mode?
EA: Nogmaals, dat zullen sommige spelers vinden en andere weer niet.

FOK!: Toen ik bij de aankondiging van de game hoorde dat de game sci-fi zou worden, ebte mijn interesse direct al weg. Maar als je het spel zo ziet valt het sci-fi gehalte wel mee?
EA: We willen geen Halo-kloon of iets dergelijks maken, gewoon een goede Battlefield-game. We weten dat de fanbase het niet zo opheeft met sci-fi, daarom hebben we het enigszins realistisch gehouden.


FOK!: Kun je weer nieuwe wapens verdienen zoals in Battlefield 2?
EA: Ja, elke klasse kan maximaal uit drie verschillende wapens kiezen. We hebben ook de optie toegevoegd dat je soldaat lichtelijk te customizen is. Je kunt kiezen welk soort granaten hij mee moet nemen en meer van dat soort dingen.

FOK!: En hoe zit het met statistieken en awards?
EA: Er zijn maar liefst 5x zoveel awards te winnen als in Battlefield 2. De statistieken zullen weer online bijgehouden worden met wereldwijde rankings. Met een bepaald aantal punten speel je nieuwe wapens vrij.

FOK!: Ik hoop dat de server browser dit keer wel goed werkt?
EA: Het is heel vervelend dat er problemen zijn geweest met de server browser in Battlefield 2. We zullen er voor gaan zorgen dat de browser in Battlefield 2142 gebruikersvriendelijker wordt, daar kun je van op aan.

FOK!: Kan een PC die Battlefield 2 kan draaien ook Battlefield 2142 draaien?
EA: Dat moet zeker lukken.

FOK!: Wat is het maximaal aantal spelers in dit spel?
EA: 64 mensen.

FOK!: Komt er een consoleversie of een soort van spin-off, zoals met Battlefield 2: Modern Combat?
EA: Nee, we richten Battlefield 2142 voorlopig helemaal op PC.

FOK!: Kunnen we nog een demo verwachten binnenkort?
EA: Daar is nog niets over bekend.


Je kunt in onze preview meer lezen over onze impressie van de game.