FOK! bestaat zes jaar

FOK! zes jaar"Mpmmpp Pmpmppppppppffm". Dat waren de eerste woorden die in het allereerste FrontPage-bericht op FOK! te lezen waren op 30 september 1999. Een dag later was de offciŽle start van 'Fokked Op Kids', waarvan we tegenwoordig alleen nog maar de bekende afkorting gebruiken. Vandaag bestaan we dus precies 6 jaar!

FOK! begon als een idee op het forum van Tweakers.net. Onze admin Danny vroeg aan mensen of ze zin hadden om een jongerensite mee op te zetten. Dat resulteerde in juli 1999 al in het eerste topic op het FOK!forum.

FOK! werd echt groot door de allereerste serie van Big Brother. Internet was zes jaar geleden nog niet zo uitgebreid als nu, dus vond producent Endemol het prima dat er een site was waar veel gepraat werd over het televisieprogramma en waar zelfs streams te vinden waren. Zo kwamen veel mensen naar FOK! toe. Veel van hen hangen nu ook weer rond in het nieuwe Big Brother 5 forum.

Intussen is FOK! met alle subsites zoals de FOK!weblog, FOK!sport, FOK!games, het FOK!forum en zelfs een radioprogramma een van de grootste sites van Nederland met dagelijks ruim twee miljoen pageviews. Uiteraard hebben dan veel mensen een mening over je. Zo zijn de klaagtopics over dat het niet leuk meer is op FOK! ook niet nieuw.

Het FOK!forum heeft intussen al vele subfora gehad. Wat dacht je bijvoorbeeld van het 'Buitenlands Fruit forum' en het 'Scouting forum'. Deze laatste is toendertijd aangevraagd door user Beertje66. En nog altijd zijn er dagelijks users die met een nieuw idee aankomen voor een subforum. Niet altijd hebben die fora succes. Over 'Onzin voor je leven' was ook veel twijfel. "Ik geloof nooit dat ONZ gaat lopen, maar we proberen het uit", zo zei Danny op in de crew-fora over het toen nog nieuwe forum. Het forum bestaat nog steeds en loopt als een tierelier.

Dus namens de crew ook onze felicitaties aan jou. Want jij als user maakt FOK! tot een succes. En wil je ons persoonlijk feliciteren? Hou FOK! dan in de gaten. Want er zit een grote meet aan te komen eind november.