1 jaar FOK!

Vandaag, 1 oktober 2000, vieren wij van FOK! een bescheiden feestje. Om 20:00 uur vanavond is het namelijk precies 1 jaar geleden dat wij officieel online kwamen.

Sinds die dag is er veel gebeurd. FOK! is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste sites van Nederland. Een groot deel van ons succes is te danken geweest aan het succes van Big Brother, waar wij op het juiste moment, op de juiste manier op inhaakten. Het sloeg aan bij de bezoekers en media en na vele berichten in dag- en weekbladen, kranten etc. groeiden de bezoekersaantallen in rap tempo.

Ons grootste succes danken wij nog steeds aan alle trouwe bezoekers die dagelijks vaak meerdere malen en soms zelfs hele dagen lang deze site bezoeken, meediscussiëren op de frontpage en het forum, maar ook niet in de laatste plaats aan iedereen die achter de schermen vrijwillig meewerkt aan de site.
De groep is te groot om hier stuk voor stuk te bedanken (met het risico dat ik iemand vergeet ), maar iedereen kan zien wie hier de nieuwsposters, columnisten, moderators en admins zijn (geweest).

Speciale dank ook nogmaals aan Femme en de rest van de crew van Tweakers.net die ons daar waar nodig hebben geholpen en ons zelfs op sleeptouw mee hebben genomen in de deal met Vuurwerk.

Toen ik bijna twee jaar geleden met het idee kwam voor deze site (dat gebeurde op GoT, het forum van Tweakers.net) had niemand kunnen hopen op dit succes. We halen nog steeds regelmatig de pers met meldingen in [ZSM], HP De Tijd, Internet Panorama, Volkskrant en binnenkort nieuwe Revu etc. etc., en groeien nog steeds. En dat allemaal zonder enige vorm van reclame (op een geflopt flyerdebacle op de megafrustratie na dan ). Mensen komen hier omdat de mensen hier gezellig zijn, en de mond op mond reclame blijkt geweldig. Dat geeft ons een goed gevoel. Een gevoel van waardering van de users, en dat gevoel is wederzijds. Zonder users geen FOK!

Het plan was om vandaag een nieuwe layout online te hebben, maar vanwege de drukte rondom BB en andere verplichtingen rondom FOK! is die helaas nog niet af. Wel vind je onderaan dit bericht een klein voorproefje van hoe het geheel er uit moet gaan zien (hoewel ik 'm mijzelf kennende waarschijnlijk nog wel 10x zal veranderen voor 'ie daadwerkelijk online komt ). Ook de aankomende nieuwe layout van het forum kun je hieronder vast aanschouwen. Deze zal hopelijk binnen zeer korte tijd in gebruik kunnen worden genomen

Anyway, genoeg gebrald nu. Wil niemand te lang van het FOK!ken afhouden
Nogmaals bedankt iedereen die op wat voor manier dan ook heeft meegeholpen aan het groot maken en houden van FOK!

Some said it couldn't be done. Some said we would crumble. Some said we would die a slow death after Big Brother One. They were wrong


( voorlopige nieuwe layouts )