FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 1 oktober 2000

Groot feest in Sydney: einde OS 2000

Met veel muziek, kostuums en vuurwerk heeft Sydney vandaag afscheid genomen van de Olympische Spelen. Volgens de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) Juan Antonio Samaranch: "Ik had mij geen beter afscheid kunnen wensen. Ik ben trots dat ik kan zeggen dat Sydney de beste Spelen ooit aan de wereld heeft gepresenteerd."

Nadat Samaranch zijn laatste woorden had gesproken en de olympische vlag in Griekse sferen was overhandigd aan Athene die de Olympische Spelen in 2004 gaat oprganiseren, blies een straaljager het olympisch vuur definitief uit. Dat was het startsein voor een grootse party en eerbetoon aan het gastland.

En dan hier de definitieve statistieken, ik kan er in ieder geval geen genoeg van krijgen :

12 Goud
9 Zilver
4 Brons

Totaal maarliefst 25 medailles, dat ons brengt tot de 8e plaats. Toch niet slecht voor ons kleine kikkerlandje

GSM eindelijk echt bruikbaar

Mobiele telefoons kunnen steeds meer. Bij fabrikant Siemens bijvoorbeeld wordt de vraag 'Suggestie?' dagelijks in alle geledingen van het bedrijf gesteld. De bedoeling is: ''Weet iemand nog iets wat we met een mobiele telefoon zouden kunnen doen?''
Er lijkt immers geen maat te staan op de mogelijkheden die het apparaat biedt. Kijk maar naar Philips. Nog dit najaar liggen ze in de winkels: sportieve jasjes met ingebouwde telefoons. Philips heeft ze met kledingfabrikant Levi Strauss & Co ontwikkeld. De verwachting is dat ze bij veel jongeren aanslaan.

Er zijn vier types die allemaal onder de merknaam ICD+ (Industrial Clothing Design) op de markt komen. Elk jasje bevat min of meer een netwerkje. Daarop zijn aangesloten een Philips mobiele telefoon (Xenium) en de Rush MP3-speler van dezelfde fabrikant.

Een soort afstandsbediening stuurt de telefoon en de speler — waarmee van het internet gehaalde muziek kan worden afgespeeld — aan.

Met de afstandsbediening zijn ook de meegeleverde oortelefoons te bedienen. Als ze niet worden gebruikt, zijn ze onder de kraag te verbergen. Een microfoontje is ook in de kraag verwerkt.

Science fiction?

Mariah's lichaam voor 10 miljoen

In verband met haar nieuwe film heeft Mariah Carey haar lichaam laten verzekeren voor de som van 10 miljoen dollar. Kennelijk hecht Mariah veel waarde aan haar figuurtje. Zij is echter niet de enige beroemdheid die zich laat verzekeren. Al in de 40'er jaren verzekerde actrice Betty Grable haar benen voor een bedrag van 1 miljoen dollar. In die tijd vertegenwoordigde dat een veel hogere waarde dan Mariah’s tien miljoen van nu.

Er zijn nog meer sterren, die met verzekerde lichaamsdelen rondlopen. Keith Richards van de Stones heeft voor een gigantische bedrag zijn rechter wijsvinger laten verzekeren. Ook de beroemde voorgevel van Dolly Parton vertegenwoordigen een flinke som geld, die zelfs groter is als de omvang ervan .

Zelfmoord op grote hoogte

Een 23-jarige Amerikaan heeft zelfmoord gepleegd aan boord van een Chileens vliegtuig. De piloot van het toestel, dat vrijdagochtend vroeg van Santiago via Lima onderweg weg naar New York was, besloot een extra tussenlanding te maken in Ecuador, omdat een vrouwelijke passagier een epileptische aanval had gekregen. Vlak voor de tussenlanding deed de bemanning een schokkende ontdekking. Op het toilet werd het levenloze lichaam van een andere passagier gevonden.

De jongeman had zich waarschijnlijk met een sjaal opgehangen. Een arts, een verpleegkundige en een politieagent die aan boord waren, probeerden de man nog te reanimeren, maar zonder succes.

Billy en Paul voor het goede doel

Paul McCartney en Billy Joel gaan samen een cd opnemen met hun grootste hits, waarvan de opbrengsten geheel naar de Amerikaanse kankerstichting zullen gaan.

Het album getiteld, "Music of Hope" zal naast de hits van het tweetal ook werken bevatten van Jurt Masure van het New York Philharmonic en Andre Previn begeleid door het London Symphony Orchestra. Naast de cd wordt ook verwacht dat Sir McCartney een optreden zal verzorgen om geld in te zamelen voor de bestrijding van kanker.

Politie op de bon

De regiopolitie Groningen begint morgen aan een blijvend onderzoek naar het functioneren van haar baliepersoneel. Onder de noemer "Slinger de politie eens op de bon" kunnen bezoekers van de 15 bureaus in de stad voortaan een rapportcijfer geven aan de agenten.

Met een cijfer tussen 1 en 10 kunnen klanten hun tevredenheid over wachttijd, privacy, vriendelijkheid en behulpzaamheid van de medewerker uitten, met naam of anoniem. Ook kunnen ze ideetjes aanbrengen voor verbeteringen.

Volgens een woordvoerder is het Groningse korps het eerste in Nederland dat op deze manier te werk gaat. Het baliepersoneel is er volgens hem blij mee.

Supervis

De Brit Alan Glanville (76) mocht deze week van beginnersgeluk spreken. Tijdens zijn allereerste vistochtje voor de Britse kust ving hij een tonijn van ruim 160 kilo en de volgende dag was het opnieuw raak. Hij ving een blauwvintonijn van ruim 240 kilo, de grootste tonijn die in vijftig jaar in Engeland is gevangen.

De visjes gaven zich pas na ruim drie kwartier gewonnen. De vis wordt waarschijnlijk duur betaald: Japanse kopers betalen voor een blauwvintonijntje al snel meer dan 180.000 gulden.

Hmm, da's weer wat anders dan een haring met uitjes

Koos raakt gevoelige snaar bij Leo

Een klein groepje nachtwakers hebben een goed gesprek. Koos, Leo, Desiree en Ferdi zitten in de woonkamer. Een opmerking van Koos wordt door Leo verkeerd opgevat. Koos zei dat Leo moest uitkijken dat Desiree verliefd op hem zou worden.

Leo kon deze opmerking niet lichtelijk opvatten en denkt dat het lijkt alsof hij verliefd zou kunnen worden op Desiree. Precies andersom dan Koos het bedoelde dus. Leo heeft nog maar kort een relatie met Debbie en houdt tot in zijn botten van haar. Als zij ook maar op enige manier zou kunnen denken dat hij verliefd op een ander zou kunnen zijn, dan is het hele Big Brother gebeuren voor hem afgelopen.

Leo is al naar de dagboekkamer gegaan om te praten, maar de psycholoog mocht van hem wachten tot zondag ochtend omdat deze uit Amsterdam moest komen. In de woonkamer duurt het gesprek op dit moment nog voort.

Zoals het er nu voorstaat ziet het ernaar uit dat Leo best eens zou kunnen opstappen. Aan de andere kant, als de psycholoog hem morgen uitlegt wat er precies bedoeld werd en aangeeft hoe hij overkomt, dan zal hij naar verwachting toch wel blijven.

1 jaar FOK!

Vandaag, 1 oktober 2000, vieren wij van FOK! een bescheiden feestje. Om 20:00 uur vanavond is het namelijk precies 1 jaar geleden dat wij officieel online kwamen.

Sinds die dag is er veel gebeurd. FOK! is in korte tijd uitgegroeid tot één van de grootste sites van Nederland. Een groot deel van ons succes is te danken geweest aan het succes van Big Brother, waar wij op het juiste moment, op de juiste manier op inhaakten. Het sloeg aan bij de bezoekers en media en na vele berichten in dag- en weekbladen, kranten etc. groeiden de bezoekersaantallen in rap tempo.

Ons grootste succes danken wij nog steeds aan alle trouwe bezoekers die dagelijks vaak meerdere malen en soms zelfs hele dagen lang deze site bezoeken, meediscussiëren op de frontpage en het forum, maar ook niet in de laatste plaats aan iedereen die achter de schermen vrijwillig meewerkt aan de site.
De groep is te groot om hier stuk voor stuk te bedanken (met het risico dat ik iemand vergeet ), maar iedereen kan zien wie hier de nieuwsposters, columnisten, moderators en admins zijn (geweest).

Speciale dank ook nogmaals aan Femme en de rest van de crew van Tweakers.net die ons daar waar nodig hebben geholpen en ons zelfs op sleeptouw mee hebben genomen in de deal met Vuurwerk.

Toen ik bijna twee jaar geleden met het idee kwam voor deze site (dat gebeurde op GoT, het forum van Tweakers.net) had niemand kunnen hopen op dit succes. We halen nog steeds regelmatig de pers met meldingen in [ZSM], HP De Tijd, Internet Panorama, Volkskrant en binnenkort nieuwe Revu etc. etc., en groeien nog steeds. En dat allemaal zonder enige vorm van reclame (op een geflopt flyerdebacle op de megafrustratie na dan ). Mensen komen hier omdat de mensen hier gezellig zijn, en de mond op mond reclame blijkt geweldig. Dat geeft ons een goed gevoel. Een gevoel van waardering van de users, en dat gevoel is wederzijds. Zonder users geen FOK!

Het plan was om vandaag een nieuwe layout online te hebben, maar vanwege de drukte rondom BB en andere verplichtingen rondom FOK! is die helaas nog niet af. Wel vind je onderaan dit bericht een klein voorproefje van hoe het geheel er uit moet gaan zien (hoewel ik 'm mijzelf kennende waarschijnlijk nog wel 10x zal veranderen voor 'ie daadwerkelijk online komt ). Ook de aankomende nieuwe layout van het forum kun je hieronder vast aanschouwen. Deze zal hopelijk binnen zeer korte tijd in gebruik kunnen worden genomen

Anyway, genoeg gebrald nu. Wil niemand te lang van het FOK!ken afhouden
Nogmaals bedankt iedereen die op wat voor manier dan ook heeft meegeholpen aan het groot maken en houden van FOK!

Some said it couldn't be done. Some said we would crumble. Some said we would die a slow death after Big Brother One. They were wrong


( voorlopige nieuwe layouts )
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.