De Sims 4 Uit Eten en Kinderkamer

Naast de gebruikelijke expansies en de game-packs zijn er nog accessoire-packs. Dit zijn niets anders dan packs met een hele zooi items die je kunt gebruiken in je Sims-leven. Normaal hangen deze items aan een thema in dit geval de kinderkamer.

Als je Kinderkamer Accessoires installeert krijg je er zo’n honderd items bij die alles te maken hebben met kinderen en hun kamer. Er zijn ook een nieuwe televisie- en radiozender speciaal voor de jongeren in De Sims. De televisiezender zendt shows uit die je kunt bekijken en nog best goed gedaan zijn, terwijl de radiozender maar vier nieuwe tienerpopnummers heeft. Natuurlijk gezongen in het Sim-lish.

De Sims 4 Kinderkamer Accessoires

Nieuw is het poppentheater. Je sim-kinderen kunnen in een poppenkast kruipen en een show opvoeren voor andere sims. Hiermee hoog je hun sociale vaardigheden op. In het begin kennen ze maar twee shows, maar als hun sociale vaardigheid hoger wordt, komen er meer shows bij. Ze zijn best grappig gedaan en je krijgt ook daadwerkelijk een show te zien met geanimeerde poppen en de kinderen die hun stem vervormen bij elke pop. Het publiek leeft ook mee en klappen bij een goede scène of leven mee bij een spannend stuk. Het is wel jammer dat sims soms bij een stuk gaan kletsen. Je kunt ze niet tot stilte manen, zoals bij het kijken naar een sims-film in het spel.

Het pronkstuk is echter de Leegtewezencollectie. Jawel, er zijn kaarten te verzamelen. Het lijkt wel een soort Pokémon meets Skylanders. Je verzamelt kaarten met daarop leegtewezens. Deze kun je in een ingame spel gebruiken om andere trainers te bevechten. Je kunt je leegtewezens trainen om ze sterker te maken. Om te beginnen heb je een kaart nodig, die je sim kan kopen of kan vinden in prullenbakken. Er zijn er twintig in totaal, maar met een kun je het spel al beginnen. Het spel draait net als bij Pokémon om welk element jij en je tegenstander gekozen hebben.

De Sims 4 Kinderkamer Accessoires

Je kind kan ruilen met andere sims-kinderen. Een ding is wel irritant eraan; als je ruilt door middel van sociale interactie dan kiest de computer zelf wel welke kaart jij inruilt. Niet handig als je bezig bent geweest die kaart te trainen en dus die tijd als verloren kunt beschouwen. Je kunt dus beter een vooropgezette ruil doen, dan heb je het wel in de hand welke kaart er omgeruild wordt. Het gaat nog niet zover dat er evoluties zijn als je ruilt, zoals bij Pokémon, maar het is zeker wel een leuke toevoeging aan De Sims 4.

De kinderkamer zelf kun je dan ook aankleden als Leegtewezen-kamer met enkele van de nieuwe items, zoals muurstickers en natuurlijk de kaarten zelf die je neer kunt zetten. Wel raar is dat er bij de nieuwe kleren niets te vinden is, ik had echt wel een paar t-shirts verwacht met de leegtewezens erop. Al met al hebben de sim-kinderen nu veel meer mogelijkheden om zich te vermaken in hun gepimpte kinderkamer.

Voor tien euro krijg je een heleboel items, een paar tv-shows, te weinig popliedjes, het poppentheater en een gehele minigame in de vorm van Leegtewezens. Vooral dat laatste laat zien dat de ontwikkelaar langzamerhand meer dan alleen maar wat items in een pack stopt. Er komen nieuwe gameplay-elementen in een accessoire-pack, waardoor de grens met een game-pack wat vervaagt.Het is aan jezelf of je een tientje de moeite vindt of niet, maar het is zeker wel een van de betere packs verkrijgbaar.