Ulefone Be Pure, positief verrast

5. Prestaties

 

Wat opvalt bij dit toestel is dat er een relatief oude SoC is gebruikt, namelijk de MTK6592M; een octa-core processor met 1.4 Ghz in combinatie met de Mali450-MP4 als grafische ondersteuning. Dit samen met 1 GB werkgeheugen heeft toch tot onderstaande resultaten geleid waarbij te zien is dat deze chip toch op best wat gebieden beter presteert dan de MT6732-toestellen zoals de Elephone G2 waar ook een review van is gemaakt.

Benchmarks

  • Antutu: 28016
  • Geekbench:2064 multi-core, 366 single-core
  • Ice Storm Extreme: 4505
  • Quadrant: 11408
  • Vellamo browser: 1780
  • Vellamo metal: 715
  • Vellamo multi-core:1344

WiFi

Bij het gebruik van Wifi kan ik geen problemen ondervinden. Ik kom tot de maximale snelheid van de internetverbinding en ook op mijn slaapkamer 2 muren verder heb ik goed bereik.

Bellen

Werkt prima, ook bij het gebruik van de speaker: hiervoor ben je goed te verstaan en kan je ook via de speaker de ander duidelijk horen. De speaker heeft ook best wat volume zonder dat het vervormt, wat positief te noemen is.

GPS

Zowel de standaard satellieten als de Russische (GLONASS) zijn te gebruiken voor het verkrijgen van een fix. Het duurde dan ook niet lang voordat er een koude (zonder gebruik van internet) fix was.

 bepure-gps (Foto: rene90) 

Verbinding / signaal

Hier een kleine opmerking, het valt op dat ik op bepaalde plekken een minder goed signaal lijkt te hebben dan op andere telefoons. Dit heeft echter nog niet als gevolg gehad dat ik niet heb kunnen bellen of het signaal wegviel. ik heb dit vergeleken met een paar andere toestellen en het lijkt erop dat simpelweg het icoontje van de signaalsterkte (bovenin het scherm) niet goed communiceert met de waardes. Op een aantal plekken heb ik gekeken naar de sterkte van het signaal en die is dan tussen de telefoons nagenoeg gelijk, alleen mist er bij de Be Pure dan streepje.

Mijn ervaringen heb ik wel met Ulefone gedeeld die dit hebben neergelegd bij de engineers om dit verder onder de loep te nemen en dit te verbeteren in de volgende ROM.