CD: Sophie Hunger - Supermoon

Drie jaar na haar indrukwekkende album The Danger Of Light ligt sinds kort het vijfde studioalbum van de Zwitserse singer-songwriter Sophie Hunger bij de betere platenwinkels. Nu leven we in een tijd dat elke gladiool met een akoestische gitaar en een handvol liedjes zichzelf een singer-songwriter kan noemen, maar met Supermoon levert de beeldschone Zwitserse een avontuurlijk album af, dat met elke luisterbeurt meer details prijs lijkt te geven.

Sophie Hunger - Supermoon

Wat meteen opvalt bij het beluisteren van dit nieuwe album is de veelzijdigheid van Sophie Hunger. De uit Bern afkomstige muzikante, die in 2006 haar debuut maakte met Sketches On Sea, dook voor haar nieuwste album met producer John Vanderslice studios in San Francisco, Montréal en Brussel in, om aldaar een twaalftal duistere popliedjes op de gevoelige band vast te leggen. Vanderslice maakte eerder naam door te werken met eigenzinnige artiesten zoals Death Cab for Cutie, Okkervil River, Deerhoof, The Mountain Goats, The Magnetic Fields, Third Eye Blind en Spoon. Een behoorlijke illuster gezelschap en daar mogen we Sophie Hunger ook zeker toe rekenen.

De diplomatendochter uit Zürich, die door het dagelijkse leven gaat als Jeanne-Sophie Welti, heeft met Supermoon in elk geval een zeer avontuurlijk album afgeleverd. Van het dromerige 'Supermoon' tot het reggae-achtige 'Love Is Not The Answer' en van het klassiek aandoende 'Fathr' tot het duistere 'The Age of Lavender' weet Hunger een fijne spanningsboog op te bouwen, met een album dat nergens gaat vervelen en dat ook nog een verrassing voor de luisteraar in petto heeft in de vorm van het liedje 'La chanson d’Hélène', een duet met de Franse voetballer Eric Cantona. Ben je dus wel een liefhebber van artiesten zoals Björk en/of Beth Orton, dan valt het zeker aan te raden om deze plaat eens te gaan beluisteren.