Wii Sports Club Golf

Nintendo heeft eindelijk het beste onderdeel van Wii Sports naar Wii Sports Club gebracht: Golf! Een van mijn eerste spellen waarin ik ook de meeste tijd in een niet nuchtere toestand heb gestopt. Gelukkig heeft Nintendo dikke rubberen condooms uitgevonden voor de WiiMotes, want dit spel heeft de potentie om tv’s te slopen. Uiteraard doe ik daar niet aan, want YOLO! Maar heeft de remake genoeg potentie om nu weer massaal tv’s te slopen of moet je hier met een grote boog omheen lopen?

Waar de andere delen van Wii Sports Club de Wii U-Gamepad alleen gebruikten als een veredeld Albert Heijn berichtenbord, gebruik je hem met Golf nu eens echt interactief. Door de gamepad op de grond te leggen, zie je de bal als het ware op de grond liggen en door je Wii-remote erboven te houden terwijl je een slinger aan de bal geeft kun je de richting bepalen. Dit doet het spel realistischer aanvoelen dan zijn voorganger en geeft een extra dimensie aan je slag. Alleen houdt Nintendo geen rekening met het feit dat de meeste mensen dit dronken spelen: je moet je dure gamepad op de grond leggen met de kans dat er iemand op gaat staan en het voegt een extra factor toe of je de bal wel goed slaat of niet. Het voelt wel realistischer aan. Wat jammer is, is dat je elke keer met de B-knop de controller moet centreren, wat weer een extra handeling is. Helaas geeft de game geen aanwijzingen in welke positie je de controller moet houden en wat er precies nodig is om een goede slag te maken. Hierdoor is het onnodig ingewikkeld, waardoor Oma gaat tennissen in plaats van bowlen.

Swingen!

Als je eenmaal de nieuwe manier van slaan onder de knie hebt, mag je weer aan de slag op de oude negen banen van het vorige deel. Nintendo heeft gelukkig niet stilgezeten, want er zijn negen nieuwe banen toegevoegd. Deze zitten natuurlijk  weer vol met vervelende bunkers, vijvers en bomen op gekke plekken. Uiteraard kun je alle banen ook online spelen. Je kunt kiezen om tijden één, drie of negen banen online te spelen. De Wii U maakt dan een willekeurige selectie uit de banen. Klinkt leuk, maar om online negen te spelen tegen iemand die je niet kunt zien is misschien niet zo'n goed idee. Als je samen op de bank zit, kun je elkaar nog wel de huid volschelden als iemand er te lang over doet, maar online kan dat niet. Om maar niet te spreken over mensen die lopen te kloten omdat ze achter staan. En dan kan een potje wel heel lang duren…

Nu nog beterderderderder

Zoals bij het tennis- en bowlonderdeel zijn er ook dit keer weer ‘Skill Shaper’-oefeningen toegevoegd, waarvan Bingo Clubber misschien wel de leukste is. Vanaf verschillende afstanden moet je je bal laten landen op een bingokaart, waarbij je meer punten krijgt als je een bingo scoort. Helaas is dat bij mij nog nooit gelukt, maar het schijnt mogelijk te zijn. Bij Putter Madness sta je in een veld vol met gaten en krijg je meer punten naarmate je put in een hole die verder weg is.

Scrabblen tijdens golf

Al met al dacht ik dat het weer een simpel golfspelletje zou worden. Achteraf gezien twijfel ik nog steeds wat Nintendo met dit spel heeft willen bereiken. Het lijkt allemaal kiddy, maar ondertussen is het best een hardcore golfspel. Door het gebruik van de gamepad en de Wii-remote tezamen maakt het slaan van een balletje misschien wel tot een van de realistische golfspellen die je op een console kan spelen. Dat zorgt er wel voor dat dit geen spel is dat je even met je vrienden en familie speelt. Met een beetje zwabberen met Wii-remote kom je er niet, behalve heel vaak in de bunker. En dat kan niet de bedoeling zijn van een spel dat voor de hele familie moet zijn.

Exclusief voor Wii U

Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.