Film: Just Go With It

Goeie komedie met een komische hoofdrol voor de kinderen

Adam Sandler en Jennifer Aniston zijn enorm bekende acteurs. De eerste werd bekend door de vele rollen in romantische komedies, zoals 50 First Dates, Click en I Now Pronounce You Chuck And Larry. Jennifer werd vooral bekend van de serie Friends en vele andere rollen in romantische komedies zoals The Switch en The Break-up. Nu zitten ze beide in één romkom en hopen we hun laatste matige films te kunnen vergeten met Just Go With It.

De plastisch chirurg Danny Maccabee (Sandler) was eerder nog niet zo succesvol bij de dames. Toen hij op het punt stond om te gaan trouwen, kwam hij er achter dat hij bedrogen werd. Hij ging depressief in de kroeg zitten en ondervond dat meisjes wel kickten op een man met een trouwring. Jarenlang heeft hij daar gebruik, maar ook misbruik van gemaakt. Maar als hij de bloedmooie Palmer (Brooklyn Decker) ontmoet, is hij even vergeten dat zijn ring nog in zijn broekzak zit. Als Danny vertelt dat er een scheiding aan zit te komen, wil Palmer haar ontmoeten. Vol wanhoop schakelt hij zijn assistente Katherine Murphy (Aniston) in om mee te gaan in de grote leugen. Maar als de leugens zich opstapelen, lijkt Danny zichzelf in het nauw gedreven te hebben.

Na het eerste kwartier van de film vrees je het ergste. Er zitten enorm flauwe grappen in en Adam Sandler speelt weer een standaard personage. Het niveau van de grappen is ongeveer te vergelijken met Sandlers eerdere Bedtime Stories. Gelukkig verandert dat bij het arriveren van Palmer in het verhaal. Het niveau stijgt een stuk en de grappen zorgen regelmatig voor een harde lach. Maar op het komisch gebied zijn het niet Aniston of Sandler die schitteren, maar de twee kinderen. Griffin Gluck en Bailee Madison (Brothers) acteren verbazend goed en zorgen gegarandeerd voor een lach.

Ook de vele verwijzingen naar andere films en tv-series zijn erg leuk. Adam Sandler acteert in Just Go With It niet ergerlijk. Waar hij in voorgaande films nogal een standaard en kinderlijk personage speelde, is hij in deze film al een stuk beter. Zelfs Aniston bewijst dat ze het acteervak nog niet verleerd is na haar saaie en passieloze rol in The Switch. Helaas is het einde van de film enorm voorspelbaar en zie je het al ver van tevoren aankomen. 

Conclusie

Een komische film met Aniston of Sandler was al een tijd geleden, maar nu is er eindelijk weer één. En ze spelen er ook nog eens allebei in. Toch zorgen niet zij voor de grootste lach, maar de hilarische kinderen. Deze zijn enorm goed gecast en passen goed bij het verhaal. Helaas is datzelfde verhaal, vooral aan het einde, een beetje te voorspelbaar. Maar dat zijn we wel gewend bij een romantische komedie.