Boek: P.J. Tracy - Moordspel

MoordspelElke user op FOK! heeft onze weblog vast en zeker opgemerkt, nu worden daar regelmatig opmerkelijke video's en plaatjes getoond maar andere sites gaan een stapje verder dan dat. Deze sites kiezen ervoor om schokkende beelden van ongelukken en moorden te tonen; door deze uitzendingen krijgt de filmer zijn vijftien minuten van faam over het World-Wide-Web. Schrijversduo P.J. Tracy, oftewel moeder Patricia Lambrecht en dochter Traci hebben gekozen om deze digitale gruwel centraal te plaatsen in hun nieuwe boek Moordspel. Deze twee dames zijn eerder bekend van de Monkiewrench serie; Engelenmoord, Levend aas, Dodenrit en Sneeuwblind.

P.J. TracyOveral op internet zijn video's te vinden van mensen die op een gruwelijke manier aan hun einde komen, gelukkig is 99,99 % in scène gezet en kan het "slachtoffer" nog een lekker bakkie koffie drinken tijdens het bekijken van de final cut. In de wereld van Moordspel zijn er helaas wel video's verschenen met daadwerkelijke moorden. De FBI begint een ware jacht op deze anonieme posters en vraagt daarbij de assistentie van de whizzkids uit het team Monkiewrench. Op hun beurt krijgen ze versterking van de eigenwijze huisman Gino en de hopeloze bachelor Magozzi, beide rechercheurs voor moordzaken. In het boek komt een stijve FBI-agent, die tegen zijn pensioenleeftijd aanhikt, in contact met de meest rare nerds en verandert zijn leven drastisch in de twee weken dat hij met ze samenwerkt.

Het team P.J. Tracy laat zien dat een samenwerking veel voordelen heeft, ze weten veel variatie aan te brengen in de personages en je voelt de hechte samenwerking tussen de twee politieagenten die samen een race tegen de tijd aangaan. Met het onderwerp van de lugubere video's op internet komen ze dicht bij de actualiteit en openen ze de ogen van de lezer voor de gevaren van YouTube en weblogs. Het verhaal nodigt je uit om het in een ruk uit te lezen en bevat humoristische en treurige momenten. Zonder twijfel is dit het beste boek van het duo tot op heden en een ware aanrader!