CD: Enzyme X - Component 1

Veel van de hedendaagse hardcore is afkomstig van het Nederlandse Enzyme Records. Met namen als Nosferatu, Ruffneck, Endymion en Ophidian hebben ze niet de minste dj's/producers onder contract. Deze heren en de rest van de artiesten verbonden aan het label werken samen aan een project genaamd Enzyme X. Onder dit alias produceren ze tracks die normaal gesproken onder hun eigen naam nooit zouden uitbrengen. Wie achter welke plaat zit, blijft een mysterie. Wat geen geheim is, is dat een groot deel van de releases nu verzameld zijn op een dubbel-cd: Component 1


De tracks van dit project zijn in beperkte oplage uitgebracht op vinyl. Maar door de toenemende vraag naar de tracks is besloten om deze, ook in beperkte oplage (1000 stuks), te releasen op cd. Dus twee schijfjes vol met de beukende, experimentele hardcore die Enzyme X typeert.

Met die omschrijving heb je de complete compilatie in een notendop samengevat. Verwacht geen vrolijke melodietjes of lange breaks waarbij je het liefste je aansteker in de lucht zou willen steken, want die komen niet. Recht toe recht aan rammen, raggen, beuken, knallen en rossen! Bijvoorbeeld 'Dreadlock Holiday', waarbij reaggea gecombineerd wordt met hardcore. Of het welbekende 'Kapotnaaien': een mix van hardcoremuziek en hardcoreporn.

Is de cd dan eentonig? Nee, totaal niet. Omdat er verschillende producers aan het project meewerken hoor je ook verschillende invloeden en ideeen in de tracks terug. Wie van het ruigere werk houdt zit met deze cd dan ook echt goed, voor wie op zoek is naar toegangelijke hardcore kan beter een compilatie van Masters Of Hardcore gaan aanschaffen.


Label: Mid-Town Releasedatum: November 2009
Waardering:

Kijk voor meer muziek in het FOK Muziekforum.