Space Siege

10-06-2202

“Lieve Datapad,

Hell broke loose, het einde is in zicht, slechts een wonder kan ons nog redden. De gevolgen van de mislukte ruimte-kolonistatietocht worden ons vandaag pijnlijk duidelijk. Nadat het ruimtevolk de Kerak de ruimtekolonisten vermoorden zijn ze de weinige overlevenden van die slachting teruggevolgd. Gevolgd naar aarde, we zijn achtervolgd door de hel, de strijd kan ieder moment beginnen. De strijd die de toekomst van de mensheid zal bepalen, leven of dood, een ruimteveldslag voor de aarde, voor onze idealen.

HET IS BEGONNEN! F*ck! Sh*t! K*t! De adrenaline stroomt door m’n lichaam, dit gaat fout, helemaal fout. Wooooow! Schip 745 is zojuist geraakt, een voltreffer, we gaan eraan! We moeten weg hier, ze zijn te sterk, we moeten vluchten, ver weg van hier. NEEEE! Wesley! Schip 638 is zojuist getroffen! Wesley… Broertje… Zou alles goed met hem zijn? AAAAARGGGGHHH, dit moet ophouden, nu! Ze gaan eraan, dat alientuig, ik zal ze! Eén voor één zal ik ze afslachten zo waar mijn naam Seth Walker is! JULLIE GAAN ERAAN! Kalm blijven Seth, kalm blijven… W-w-w-wat is dat! Nee, zeg dat het niet waar is! Ruimtepods! Ze gaan ons enteren!

…”

01-08-2202

“Lieve Datapad,

Voorlopig is het gevaar geweken, we zijn weggevlogen van de aarde en hebben alle overgebleven bemanningsleden in een kunstmatige slaap gebracht. Ook ikzelf ben iets meer dan zeven weken in kunstmatige coma gebracht. Dit om ons te beschermen tegen het giftige gas dat we in het schip hebben losgelaten om de overgebleven Kerak-strijders te doden, ik ben zojuist ontwaakt. Er klopt hier echter iets niet, iedereen is weg en het schip is angstaanjagend stil, zou er iets mis gegaan kunnen zijn? Er zit maar één ding op, op onderzoek uit…

Wat is dat? Het lijkt wel een beschadigde datapad, misschien dat die me iets verder kan helpen, eens kijken. Hij doet het! Hmmm, veel informatie bevat de datapad niet. Gewoon een bemanningslid die zijn datapad als audio-dagboek heeft gebruikt. Jammer genoeg zegt hij niet veel interessants, maar wie weet dat er elders nog datapads liggen die mensen verloren zijn… Hé, daar ligt er nog één, en nog in goede staat ook! Eens kijken wat hij te melden heeft. Hmm, het gaat over een man die op zoek is naar zijn dochter, maar erg veel informatie staat er niet op. Wat is dat? Ik hoorde iets! Fuck! KERAK-STRIJDERS!

…”



02-08-2202

“Lieve Datapad,

De Kerak-strijders zijn blijkbaar niet gestorven aan het gifgas, dit kan nooit goed zijn en verklaart meteen waarom iedereen weg is. De Kerak hebben ze gewoon laf één voor één afgemaakt! Gelukkig heb ik er gisteren een paar naar een andere dimensie kunnen schieten, die zien we in ieder geval niet meer terug. Overigens heb ik gisteren een andere overlevende ontmoet: Gina Reynolds, een communicatie officier. Samen met haar gebruik ik nu Med Center Delta als uitvalsbasis om de overgebleven Kerak te doden en eventuele overlevenden te redden en helpen. Ondertussen hebben we al een aantal door ons zelf gestelde doelen voltooid: zo heb ik bijvoorbeeld de onderdelen van een HRV-robot weten te bemachtigen. Met mijn voormalige baantje als robotspecialist was het dan ook geen probleem om de puzzel van onderdelen op te lossen en tot een prachtig eindresultaat te komen: een ijzeren maatje in de strijd tegen de Kerak.

Op de robot zijn verschillende wapens te installeren en ook kan ik zijn harnas en mogelijkheden upgraden. Hiervoor heb ik alleen wel genoeg materiaal nodig, maar gelukkig zijn Kerak-spullen vaak goed te gebruiken als materiaal en ligt er ook nog genoeg materiaal verstopt in kisten en kasten. Dit materiaal gebruik ik vervolgens op de werkbanken die het schip rijk is. Daar bewerk ik het materiaal dan tot upgrades voor HRV of voor mijzelf. Mijn technische vaardigheden hebben in combinatie met de werkbanken, die je kunt vinden in de medische posten die over het hele schip verspreid zijn, al menigmaal mijn leven gered. Het kan echter altijd beter en er is dan ook nog genoeg te verbeteren aan HRV en mijzelf, dus ik ga maar gauw weer verder…

*PANG*

Aaaaaahhhhh! Ik ben geraakt, iemand heeft me in m’n rug geschoten… *kuch* Aaaaaaaahhh…

…”

03-08-2202

“Lieve Datapad,

Gisteren ben ik ‘dodelijk’ in mijn rug getroffen. Ik dacht dat het over was, maar in plaats van hèt witte licht te zien, zag ik een ander wit licht. Het witte licht van één van de medische posten, ik weet nog steeds hoe ik er beland ben, maar ik markeerde helemaal niets. Ik kreeg bijna het gevoel alsof ik de hoofdrol in een videospel vertolkte en dus hierheen gespawnd was, maar dat kan natuurlijk niet. Jammer genoeg niet, want als de medische punten eigenlijk een soort spawnpunten zouden zijn dan zou ik als een soort Rambo rond kunnen rennen.

Ik heb vanochtend overigens een nieuwe overlevende ontmoet; Dr. Edward DeSoto: een Cyborg chirurg. Met zijn kennis en de protheses die verspreid liggen over het hele schip heb ik nu de optie om deze protheses op mijn lichaam te zetten. Dit is echter wel een permanente keus, omdat de protheses mijn bestaande organen en lichaamsdelen voorgoed zullen vervangen. Daar staat echter weer tegenover dat de protheses me sterker maken. Ik zal de keuze goed moeten overwegen, kies ik voor een verder leven als half-robot/half-mens met een hogere kans van slagen om de Kerak te verslaan of kies ik ervoor om helemaal mezelf te blijven en te vertrouwen op de talenten die god mij geschonken heeft bij m’n geboorte? Ik zal erover na moeten denken…

Seth Walker uit…”