Jackass: The Game

De mini-games zijn opzich nog wel uitgebreid. Je hebt er namelijk zo\\\'n 35 in het spel zitten en iedere mini-game heeft wel weer een ander doel voor ogen. Zo moet je bijvoorbeeld in een bepaald tijdsbestek de mini-game uitspelen of je moet een bepaald aantal punten behalen of een bepaald voorwerp aanraken. Dit zorgt ervoor dat je af en toe een mini-game opnieuw dient te spelen totdat je alle doelen behaald hebt. Dit is echter niet echt een groot minpunt, de mini-games duren niet lang en dus gaat het je niet vervelen. Je kan snel genoeg verder naar een ander absurde stunt. Jammer is dat de stunts in de vrij te spelen optie Challenge-mode hetzelfde zijn. Ze zijn weliswaar wat moeilijker gemaakt maar je krijgt toch het gevoel dat je het allemaal al een keer gedaan hebt.

Hoe voelt het aan?
Al de mini-games zijn wel gebaseerd op de echte stunts die de kerels van Jackass ooit uitgevoerd hebben en die herkenbaarheid is toch wel te waarderen. Toch voelt het niet helemaal lekker aan. Het is gewoonweg niet pijnlijk, ranzig of absurd genoeg. In een game komt het allemaal niet zo over als het op tv was. Natuurlijk is dit niet gek, maar in het spel komt het allemaal plat over. De graphics zijn erg matig en omgevingen zijn kaal. Het is wel leuk om te horen dat de personages zijn ingesproken door de echte heren van Jackass maar je hoort goed dat alles ingesproken is. De enthousiaste, schreeuwerige stemmen van de heren zijn een groot gemis. Het voelt alsof het spel afgeraffeld is om de aandacht voor Jackass weer wat aan te wakkeren. Het spel haalt duidelijk niet het beste uit de PlayStation 2.



<\/center>

Hoe speelt het?
De besturing is niet erg ingewikkeld. Je speelt veel met de thumbsticks om de stunts tot een goed einde te brengen. Af en toe krijg je ook de opdracht om op de juiste momenten de X-, O, vierkant-, of driehoek-knop in te drukken, dit bijvoorbeeld om Chris Pontius te laten dansen. De besturing spreekt dus erg voor zich maar loopt niet helemaal soepel. Je merkt al snel bij de eerste paar stunts dat het lijkt alsof de personages niet helemaal goed reageren op jouw aanwijzingen met de controller. Dit kan af en toe best frustrerend zijn omdat sommige stunts binnen luttele secondes uitgevoerd dienen te worden. Het is overigens wel grappig om te zien hoe de personages als ragdolls van een berg afstuiteren, maar zodra ze bijvoorbeeld een boom of een steen raken lijkt de besturing te haperen. Met als gevolg dat je sommige stunts steeds overnieuw moet doen omdat de besturing niet werkt en dat is jammer.