Innocent Life



Wie zou daar wonen?<\/center>

Alle locaties zien er stuk voor stuk prachtig uit en het duurt maar een paar seconden om in te laden. Alle seizoenen, omgevingen, plantjes en items worden erg mooi weergegeven. In het begin ga je graag op verkenningstocht en kom je op de meest vreemde locaties met verschillende mensen, flora en fauna. Je ontdekt steeds meer en meer van het eiland en vergaart steeds nieuwe juwelen en mogelijkheden. Later kun je ook vee houden en nog meer levenservaring opdoen. Alles verloopt op een heel rustig tempo en je voelt gewoon dat Innocent Life met de prachtige graphics en de aangename muziek een heel kalmerend effect op je heeft.


Kan ik die plukken?<\/center>

Maar alles is tijdsgebonden en dat valt niet altijd mee. Veelal krijg je informatie van anderen te horen die je al weken van te voren zelf had kunnen ontrafelen. De robot van de vorige pagina wordt genoemd in de handleiding, dus wat zou die kapotte robot die voor je boerderij ligt later worden? Juist!

Sommige events zoals het oogsten van vruchten aan de bomen kunnen slechts één dag per jaar, dus als je niet op tijd bent (lopen en rijden kost het meeste tijd) dan mis je gewoonweg dat specifieke event en mag je een heel jaar lang wachten op een volgende kans.

Andere events, zoals inkopen doen, kosten weer helemaal geen tijd. Soms lukt gewoon iets niet, omdat je nog niet alle andere events of gesprekken hebt afgehandeld. Frustererend voor een game die heel relaxed hoort te zijn.


Lekker rustig vissen<\/center>

Het spel opslaan kan praktisch altijd en overal via de inventory, maar meestal doe je dat als je gaat slapen. Je krijgt dan de keuze of je wilt saven of niet. Afhankelijk van de beschikbare ruimte op je Memory Stick is er plaats voor maximaal tien savegames van elk 512KB. Voor je gaat slapen kun je kiezen om extra vroeg (04:00) wakker te worden zodat je wat extra werk kan doen de volgende ochtend.