Innocent Life

De vorige pagina moet bekend in de oren klinken voor de doorgewinterde Harvest Moon-speler. In elk Harvest Moon-spel moet je land bewerken, oogsten, inkopen doen, met iedereen praten en ervaringen opdoen. Bij Innocent Life is de nadruk, na een tijdje, vooral op het ontdekken en onderzoeken gericht.


Interactie met anderen<\/center>

Gelukkig is er meer te doen dan het zeer herhalende landjebewerken op je boerderij. Je kunt gesprekken aangaan met anderen en daaruit leren of met behulp van de interactieve televisie op je kamer een kookprogramma volgen of het weerbericht bekijken. Tevens verstuur je je zelfgekweekte bloemen via je televisie en kun je drama en actieseries volgen die je weer wat cultuur proberen bij te brengen. Later kun je je ook gaan bezighouden met vee, wat je weer inkoopt en verkoopt via de tv. Na het volgen van het kookprogramma kun je deze lessen in de praktijk brengen door diverse gerechten te proberen of met anderen spreken over die coole anime-serie die je gevolgd hebt. Vreemd genoeg heb je als robot geen eten nodig, maar kun je je wel helemaal vol eten met al je probeersels. Al deze acties zorgen er voor dat je meer ervaringspunten krijgt. Overigens viel er tijdens het spelen geen trouwpartij te bekennen, maar behoort het houden van huisdieren wel tot de mogelijkheden.


Zou ze me leuk vinden?<\/center>

Gaandeweg ontdek je ook meer op het eiland zelf en kun je besluiten ook de vruchten aan diverse bomen en struiken te oogsten om zodoende nog meer geld te genereren. Dr. Hope geeft je nog een familiesleutel waarmee je toegang hebt tot een ander deel van het eiland. Hier vind je de eerste juwelen die je kunt gebruiken om meer land op je boerderij te unlocken. En zo kabbelt je eerste lente rustig voort tot de eerste zomer zich aanmeldt en Dr. Hope je een kadootje geeft.

Vanaf nu heb je een robot die alle lastige klusjes voor je afhandelt! Je hoeft geen onkruid meer te wieden of water te geven, maar slechts zaaien en oogsten. Dankzij die robot heb je bijna geen omkijken meer naar je boerderijtje en kun je naar hartelust het gehele eiland verkennen. Na het unlocken van een stukje grond met behulp van blauwe juwelen krijg je bovendien ook nog een buggy die je redelijk snel naar alle toegankelijke delen van het eiland kan brengen.

Opeens ligt de nadruk dus niet meer op het boertje spelen, maar op ontdekken!


Met de buggy gaat een stuk sneller dan lopen!<\/center>