Innocent Life


<\/center>

Na wat gesprekjes met Dr. Hope en zijn huishoudster wordt IL naar zijn boerderij in de ruïnes geleid. Het land ligt er onverzorgd bij. Met behulp van een schoffel, een gieter en wat zaadjes creëert IL zijn eerste gewassen. Het beschikbare land is onderverdeeld in vakjes die je moet bewerken, beplanten, onderhouden en oogsten.

Naast het land op de bovenste verdieping is er ook een verdieping waar je slaapkamer met interactieve televisie en keuken is. Weer een verdieping lager is de voorraadkamer en op de begane grond wonen, naast de hoofdingang, twee helpers die je van tijd tot tijd met goede raad bijstaan.

De besturing van IL gaat zonder problemen. Voortbewegen doe je met behulp van de pijltjestoetsen, maar je kan er ook voor kiezen om te rennen met behulp van de analoge joystick. De symbooltoetsen dienen om een actie uit te voeren, een standaard item uit je inventory te selecteren of interactie aan te gaan met mensen of objecten. Je kunt items oppakken, weer terug leggen, in een mandje stoppen, etcetera. Zijn je gewassen volgroeid dan moet je ze plukken en ter verkoop aanbieden door ze in de automatische verwerker te gooien.


Op de boerderij en rondom<\/center>

IL heeft een beperkte energiehoeveelheid (PP) die kan worden aangevuld met zonlicht, slapen of regenereren in een speciale unit bij Dr. Hope thuis. Sommige handelingen, zoals lopen, kosten geen PP, maar planten water geven, stenen hakken of schoffelen verbruiken, naast PP, ook tijd.

Tijd speelt een hele grote rol in Innocent Life. Je begint in de lente, maar om de 35 dagen wisselen de seizoenen zich af. Gewassen hebben vanzelfsprekend tijd en verzorging nodig voordat ze geoogst kunnen worden, maar je krijgt ook te maken met events waar je bij aanwezig moet zijn. Dr. Hope verwacht je elke zondag voor een check-up bij hem thuis. Verder dien je er rekening mee te houden dat gewassen seizoensgebonden zijn en sommige events slechts één keer per jaar gebeuren.


Is het al weer winter?<\/center>

Met je eerste zelfverdiende geld (G) kun je naar het dorp om inkopen te doen bij de plaatselijke supermarkt. Met behulp van je winkelwagentje bestel je zaadjes en eventueel wat extra hulpmiddelen. Dan begint het hele zaakje van voren af aan. Grond bewerken, planten, begieten en later weer oogsten. Maar opeens verschuift de doelstelling van het spel...