X-Men Legends 2: Rise of Apocalypse

De X-Men, wie kent ze niet. De mutanten uit de stripboeken van Marvel houden het de laatste jaren niet alleen bij strips, maar zijn ook te zien in films en games. Een van de laatste games met de Marvel striphelden in de hoofdrol is X-Men Legends 2: Rise of the Apocalypse, de opvolger van X-Men Legends.

Het Verhaal

De game begint met een introductiefilmpje dat laat zien dat de X-men en hun vijanden, The Brotherhood met als leider Magneto, samen professor Xavier bevrijden. Het blijkt dat de X-Men en The Brotherhood samenwerken tegen een nog grotere vijand: de mutant Apocalypse. Apocalypse heeft de de zoon van Magneto gekidnapped en maakt zichzelf hiermee natuurlijk niet erg populair bij Magneto en The Brotherhood. Wat de verdere plannen van Apocalypse zijn is niet bekend, maar dat het niet veel goeds zal zijn is duidelijk. Reden voor de X-men en The Brotherhood om hun geschillen even te laten voor wat ze zijn en om samen Apocalypse aan te pakken.



De Game, opbouw

X-men Legends2 is een zogenaade action RPG waarin je met een team van 4 X-Men of Brotherhood characters speelt. Om je team samen te stellen heb je de keuze uit een lijst van 15 characters van zowel de X-Men als de Brotherhood. Deze kan je gewoon met elkaar combineren zodat je een team met zowel X-Men als Brotherhood erin hebt. Tijdens het spel kan je gewoon van characters wisselen, je hoeft dus niet het hele spel met dezelfde characters te spelen.

Tijdens het spelen kan je door middel van de D-toets wisselen tussen de 4 characters. Dit is niet alleen leuk om een beetje te variëren tijdens het spel, maar is soms ook noodzakelijk tijdens de game. Onderweg kom je af en toe simpele puzzeltjes tegen die alleen met bepaalde characters op te lossen zijn. Deze worden aangegeven met een kleine blauwe X. Zo kom je bijvoorbeeld grote afgronden tegen waar je overheen moet vliegen, iets wat alleen met bepaalde characters kan.

X-Men Legends 2 is opgedeeld in 5 acts, zeg maar missies, die elk weer bestaan uit meerdere opdrachten. Aan het einde van de acts wacht een eindbaas. Dit is één van Apocalypse\'s handlangers, de \"Horsemen of the Apocalypse\". In elke act begin je in een soort van thuisbasis waar je een aantal standaard dingen vindt die je ook bij andere soortgelijke spellen zal vinden. Als je bijvoorbeeld Baldurs Gate: Dark Alliance of Diablo2 gespeeld hebt zal je je zelf al snel thuisvoelen bij X-Men Legends 2.



De Game, basisprincipes

In veel opzichten is X-Men Legends 2 een vrij standaard RPG spel. Je vindt hier dan ook veel dingen terug die je wel kent uit soortgelijke spellen. Een aantal van dit soort standaard RPG-dingen die je ook in dit spel terug zult vinden zijn onder andere een zogenaamde \"hero stash\" die je kan gebruiken om items in op te slaan. Verder heb je een mission computer om mission briefings te bekijken en een winkel waar je items e.d. kan kopen en verkopen. Verder is er onder andere een danger room, trivia game en een review computer. In de danger room kan je extra trainingsmissies doen door middel van \"trainingroom discs\" die je in het spel vindt. De review computer biedt je de mogelijkheid om unlockable content te bekijken zoals plaatjes en filmpjes. Wat ook niet onbelangrijk is is het Xtraction point. Dit is een teleport-punt vanwaar je naar je missies kan teleporten. Het Xtraction point biedt je ook de mogelijkheid om characters in je team om te wisselen en om dode characters weer tot leven te wekken.

Wat je verder bekend voor zal komen van andere RPG spellen is het standaard systeem van experience en goud of geld verkrijgen, en het levellen en kopen en verkopen van items. Nadat je genoeg experience hebt en je een level naar boven gaat kan je nieuwe superkrachten kiezen of bestaande superkrachten sterker maken. Ook heb je wat punten te verdelen waardoor je bijvoorbeeld je speed of je attack wat op kan schroeven. Goud of geld heet in dit spel \"techbits\", maar komt in principe op hetzelfde neer. Je vindt ze onderweg tijdens missies, en kan er items e.d. voor kopen. Al met al vertrouwde kost voor RPG gamers.