Starfox Assault

Je begint meteen in vette actie. Peppy geeft Team Star Fox de opdracht om de verdedigingslinies van Oikonny te vernietigen. In je Arwing (je persoonlijke ruimteschip) schiet je alles overhoop dat beweegt. Jij controleert natuurlijk Fox McCloud. Na een ontmoeting met Oikonny verandert het plot van het verhaal snel en maak je kennis met de Aparoids. Dit zijn wezens die alles opnemen in hun collectieve hersens.

<\/center>

Met je Arwing baan je je een weg door de intense actie die de vijanden voor je in petto hebben. Onder in het scherm zie je je aantal levens, de status van je schild(en) en of je bommen hebt. Je ziet er ook de communicatie tussen je teamgenoten. Zij geven je wat tips of een bonus item. Vanuit moederschip de Greatfox meldt Peppy zich zo af en toe om je nieuwe opdrachten mee te geven.

<\/center>

Van tijd tot tijd dien je ook je team te beschermen. Zij zullen je helpen in de missies, maar af en toe krijgen ze last van achtervolgers en moet je deze neerschieten voordat je teamgenoot gedwongen wordt zichzelf uit de missie terug te trekken.

<\/center>