Starfox Assault

Fox McCloud, leider van de clan McCloud. There can only be one. Met zijn zwaard... euh... Nee wacht! Zo ging het verhaal van Fox helemaal niet!

De Starfox historie startte in 1993. Keizer Andross begint een conflict met planeet Corneria. General Pepper, leider van het Corneriaanse leger geeft Team Star Fox de opdracht Andross een lesje te leren.

Dankzij de technologie van de SuperFX chip, een chip nog beter dan de SNES CPU itself, kon Nintendo het mogelijk maken een brute 3D shooter met een goed verhaal te leveren. Er zaten zelfs stemmen in! In The States werd het speeltje StarFox genoemd, in Europa werd het bekend als Starwing.


Het Super FX logo en StarFox / Starwing van 1993

Na dit enorme succes volgde Lylat Wars op de Nintendo 64. Een Star Fox 2 is er nooit echt geweest. Het spel was er wel, maar de Nintendo 64 was toen nog niet af. Er waren welgeteld acht originele exemplaren van Star Fox 2 overgebleven en eentje ging er tijdens een veiling voor $10000 onder de hamer. Diegene die hem kocht, pootte de ROM op het internet waardoor ook die zeldzaamheid tot het verleden behoorde.

Hierna volgde Starfox Adventures, waarin we kennis maakten met onder andere Krystal op planeet Sauria.

En nu, in 2005, is Starfox terug! Oikonny is uit de bende van Star Wolf gegooid en is daar nogal boos over. Hij vormt een rebellenleger van de laatste troepen van Oom Andross en neemt wraak. General Pepper vraagt natuurlijk maatje Peppy om hulp.