Killzone

Als er over één game een enorme hype was dit jaar dan was het wel Killzone. Dit zou de Halo-killer moeten worden voor de PS2. Na het lezen van wat eerste previews en de berichten die ik hoorde van de bèta testers was ik al overtuigd van het feit dat Killzone deze hype nooit kon waar maken. De online game community van PlayStation wacht al enige tijd met smart op een opvolger van Socom 2. Killzone werd door velen gezien als een opvolger die aan alle eisen kon voldoen. Maar is dit wel zo? Door de hele community heen werd deze game zo de lucht in geprezen terwijl niemand er nog iets van gezien had. Ik ben daarom maar tijdens het maken van de review het spel zonder mening gaan spelen. Niet met de gedachte dat dit de Halo-killer zou zijn waar we allemaal op hoopten.

De shooter speelt zich af op de interplanetaire kolonie Vecta, waar een oorlog woedt tussen een binnengevallen fascistische factie die de macht over wil nemen, en de huidige machthebbers. Als speler sta je aan de kant van de huidige machthebbers en is het doel om de factie te verslaan. Wat vooral opvalt aan de game is de opvallende grafische stijl: de antagonisten vechten onder een vlag welke erg veel weg heeft van de vlag van de Nazi-partij en ook de donkergrijs/zwarte kleur van de helmen heeft wat weg van de Duitse legerhelmen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Deze gasten vechten onder de naam Hellghast. De huidige machthebbers vechten onder de vlag van ISA.

Tijdens het spel heb je controle over vier soldaten van de ISA-macht. In het begin heb je alleen de keuze uit Templar. Templar is een kapitein in het ISA-leger en heeft een Assault rifle en is een beetje een rambo-achtige soldaat. Met veel lef en agressie werkt hij door de linies heen. Na een paar levels kom je Lugar tegen. Zij is een Shadow Marshal met een voorkeur voor stealth kills. Kort daarna kom je de twee anderen tegen; de ene is Sgt. Rico Velasquez, een brute soldaat met een slecht humeur, en de laatste is Hakha, een half-Helghast en spion van de ISA-troepen. Als je al deze karakters hebt ontmoet krijg je de keuze om aan het begin van ieder level te kiezen met wie je wilt spelen.