De Sims 2

3D
De grootste verandering in The Sims 2 is natuurlijk de volledige 3D engine. Vanaf nu kun je naar hartelust in -en uitzoomen, pannen, tilten en draaien en je sims volledig in close-up bekijken. Of dit bijdraagt aan de sfeer van de game en, belangrijker, of dit prettig werkt, lees je verderop in de review.

De bouwstand
In de bouwstand zijn een aantal nieuwe mogelijkheden, en is helaas ook één mogelijkheid verdwenen.
Het maken van een zwembad anders dan rechthoekig of vierkant is niet meer mogelijk. Zodra je een zwembad hebt geplaatst kan deze niet meer worden uitgebreid, wat concreet inhoudt dat de tijden van de leuk gevormde zwembaden voorbij zijn. Laten we hopen dat dit in een patch nog zal worden aangepast.

Nieuwe mogelijkheden zijn wel het bouwen op een fundering, waarmee het bouwen op hellingen, maar ook het maken van een trappetje naar bijvoorbeeld een voorpoortaal mogelijk wordt. Ook kunnen trappen nu korter of langer zijn dan standaard, en kun je zelf bepalen of je wel of geen leuning wilt hebben. Het maken van brede trappen komt hiermee binnen handbereik.

Ook is het mogelijk om een extra verdieping toe te voegen, waardoor je iets hoger kunt bouwen dan tot nog toe mogelijk was. Met een plat dakterras erop is bijvoorbeeld het volgende haalbaar;


Mja, soms ben zelfs IK in een creatieve bui

Zoals je in bovenstaande screenshot kunt zien beslaan de ramen aan de linkerzijkant twee verdiepingen, wat ook een nieuwe feature is in The Sims 2.
Ook kunnen deuren en ramen nu in schuin geplaatste muren geplaatst worden. Helaas is er geen mogelijkheid om meubilair schuin te plaatsen. Wat dat betreft zit je nog vast aan de \\\'hokjes\\\'.

Nog een nieuw handigheidje is \\\'de pipet\\\'. Wie is er niet weleens uren op zoek geweest naar exact hetzelfde behangetje als de rest van de muur bij een kleine uitbreiding van een kamer ? Dat is dus niet meer nodig, klik op het pipetje en klik op het behangetje, de vloer of het object naar keuze en het staat meteen voor je geselecteerd. Zo kun je sneller en eenvoudiger doorwerken, wat weer een boel frustraties scheelt

Op zich is er dus weinig aan te merken op de bouwstand, behalve dat na een Alt-tab het niet meer mogelijk bleek vloeren goed aan te leggen op bovenverdiepingen. Slechts een deel van wat de vloer zou moeten worden was nog beschikbaar om tapijt of tegels te leggen.