De Sims 2


Natuurlijk zijn er ook in het spel zelf een flink aantal veranderingen ten opzichte van deeltje 1. De belangrijkste neem ik even met je door.

Generaties en familiebanden

In De Sims 2 worden de diverse levensfasen daadwerkelijk benut. Ging je in deel 1 van baby naar kind naar volwassene; nu zijn daar nog tiener en oudere aan toegevoegd.
Wat echter belangrijker is is dat je Sims allemaal uiteindelijk dood zullen gaan. Oneindig spelen met één persoon is er, behoudens de code die je in kunt voeren om het ouder worden te stoppen, niet meer bij. Je Sims doorlopen hun leven van baby naar peuter naar tiener naar volwassene naar bejaarde, en sterven uiteindelijk.

Ook kun je familiebanden bijhouden en zo een stamboom opzetten. Is de persoon waar je een huis mee deelt een broer of zus, een kind, een ouder of gewoon een huisgenoot ? Deze gegevens bepalen hoe de personen met elkaar omgaan, of romances mogelijk zijn en, belangrijker, hoe je kinderen eruit komen te zien.
Jazeker, je kind is qua uiterlijk én karaktertrekken genetisch op voorhand al benadeeld. Je kind zal uiterlijke kenmerken hebben van beide sims, maar zal ook bepaalde karaktertrekken overnemen. Huidskleur, haarkleur, kleur ogen en de vorm van neus, mond, kin, wenkbrauwen en oren; alles hangt af van \\\'the genepool\\\'.


Kinderen
Er zijn verschillende manieren om een kind te krijgen. Je kunt met je vriend(in) op bed ontspannen en vervolgens eenvoudigweg proberen een kindje te maken, waarna er veel gefrummel onder de lakens plaats vindt. Vrij je liever veilig dan kun je ook voor \\\'oooo jaaaa\\\' kiezen. Evenveel stoom, maar dan met zaaddodende pasta


Dat gaat er ruig aan toe

Na de coïtus-non-interruptus zal de vrouw eerst een zwangerschap doorstaan, inclusief bijbehorende kwaaltjes als het kotsend over de wc-pot hangen. Ook de dikker wordende buik en vreetbuien ontbreken niet.
Een andere mogelijkheid is gewoon de telefoon pakken, de adoptiedienst bellen en een dagje wachten tot het kind gebracht wordt. Voordeel is dat je hierbij kunt kiezen of je een baby, een peuter of een tiener wil hebben. Nadeel is dat je een ouder kind geen naam meer kunt geven. Ik zat opgescheept met een \\\'Marga\\\'

Opvoeding
Net als in deel 1 zul je voor je baby moeten zorgen als je niet wil dat de kinderbescherming je kind weer komt ophalen, maar ook Peuters hebben aandacht nodig. Je zult ze namelijk moeten leren lopen en praten, én je zult ze zindelijk moeten maken. Gelukkig kun je een kinderjuf laten komen om wat taken van je over te nemen, want anders krijg je het wel héél erg druk. Zeker als je een tweeling krijgt (ja, dat is mogelijk !).


Voorlezen, leren lopen en instoppen in bed; het hoort allemaal bij je taken als Sim-Ouder


Wensen en Angsten
Je Sims hebben één grote levenswens. Dat kan rijkdom zijn, liefde of bijvoorbeeld het starten van een gezinnetje. Aan de hand hiervan heeft je Sim wensen en angsten. Komt een wens in vervulling stijgt je wensmeter. Hoe hoger deze is hoe beter de Sim in zijn vel zit en hoe langer en gelukkiger zijn leven zal zijn. Komt een van je angsten uit zul je je een stuk minder prettig voelen.
Ook kinderen hebben wensen; bijvoorbeeld de wens om te spelen met pappa of worden voorgelezen door mamma. Hou je wensmeter goed in de gaten en probeer aan zoveel mogelijk wensen te voldoen. Ze leveren je ook wensdollars op waarmee je zaken als een geldboom of breinmelk kunt aanschaffen, waarvan je elke dag geld kunt plukken of waarmee je peuter in sneltreinvaart leert lopen en praten.


Op eigen benen
Ook voor Sims-kinderen komt de dag dat ze hun vleugels spreiden en de wijde wereld in vliegen. Als je kind is opgegroeid kan hij in de krant of via internet een huis zoeken en het nest verlaten om een eigen gezinnetje te stichten. De familieband blijft uiteraard wel bestaan. Het kind zal dus, als je nog niet onder de groene zoden ligt, gewoon een opa en oma hebben.