De Sims 2


Daten met de dienstmeid
In De Sims 2 is het mogelijk te praten, daten, flirten, samenwonen etc met voormalig NPC\\\'s (Non Playable Characters) als de postbode, de dienstmeid, de reparateur of de politieagent.


De dienstmeid vraagt of je man toevallig sumoworstelaar is

Er zijn nog wel NPC\\\'s in De Sims 2, zoals de psychiater (die alleen de persoon in kwestie ziet) of het sociale konijn, die langs komen op momenten dat je Sim het enorm moeilijk heeft.


Internet
Je Sims kunnen nu, mits je een pc in hun huisje installeert, niet alleen SSX3 spelen (of the Sims 1 als je die aanschaft in een winkeltje in het openbare kavel), maar ook e-mailen, chatten, op huizenjacht gaan of boodschappen doen.
Boodschappen doen is sowieso noodzakelijk omdat de voorraad in de koelkast langzaam maar zeker afneemt.
Chatten haalt overigens ook je sociale meter omhoog.


Verstrijken van de tijd
Een veelgehoorde \\\'klacht\\\' in het vorige deel was dat er te weinig tijd was in een Simdag. Daar is naar geluisterd. De tijd verstrijkt net een tikje langzamer. Daarnaast is het concept \\\'weekend\\\' toegevoegd. Kinderen gaan niet langer elke dag naar school en tieners en volwassenen hoeven niet langer elke dag te werken. Twee dagen in de week heb je de hele dag voor je eigen alleen, zodat je een uitstapje kunt maken of je sociale contacten wat op kunt vijzelen.


Je lichaam
Je sims hebben niet langer een vaststaande lichaamsbouw. Veel trainen en je wordt een Arnold Schwarzenegger in spé, maar beweeg je te weinig en eet je niet goed dan kun je er donder op zeggen dat je een aardig hangbuikzwijntje zal worden.


Herinneringen
Je Sims bouwen in hun leventje allerlei herinneringen op. Sommigen goed, sommigen slecht, maar allemaal hebben ze invloed op het karakter en het doen en laten van je Sim. Een jeugdtrauma kan op latere leeftijd nare gevolgen hebben !