De Sims 2

Okee, genoeg geluld. Tijd voor de zaken die er echt toe doen. In de eerste plaats; wat is er nieuw ?

Buurten
Waar the Sims tekortschoot was in buurten en het aantal kavels BINNEN die buurten. Hier is grondig veranderd. Niet alleen begin je nu al standaard met drie buurten, maar het is ook nog eens rete-eenvoudig een buurt toe te voegen.
Daarnaast is er in elke buurt ruimte voor enkele tientallen huizen en openbare kavels zodat je niet langer Sims hun huis uit hoeft te schoppen om met een nieuw gezin van start te gaan.


De drie standaardbuurten \\\'Droomzicht\\\', \\\'Vreemdvoort\\\' en \\\'Veronadorp\\\'.

Een nieuwe buurt kun je eenvoudigweg aanmaken door er een uit de lijst met bijgeleverde buurten te selecteren, of je kunt - mits je in het bezig bent van SimCity 4 - zelf een buurt ontwerpen. Uiteraard kun je ook diverse buurten van het net plukken. Even zoeken naar .SC4 bestanden zal niet al te moeilijk zijn.


Sims Creëren

Nog een grote verandering is de manier waarop je een Sim samenstelt. Niet langer kun je alleen kiezen uit een vooraf bepaald aantal gezichten, kapsels en kledingstukken. Je kunt elk detail van het gezicht van je Sim aanpassen. Van het formaat van de neusvleugels tot de spanwijdte van de onderkin, en kledingstukken kunnen nu ook afzonderlijk worden gewisseld (alleen een ander shirt op dezelfde broek bijvoorbeeld). Met het bijgeleverde programma \\\'The Sims Bodyshop\\\' kun je daarnaast ook nog eens zelf huidskleuren, ogen, haarkleuren, make-up, kleding en nog veel meer zelf ontwerpen en creëren.


Contents Downloaden
Nog steeds is het mogelijk om via diverse fansites en de officiële site middels de exchange uitbreidingen te downloaden, maar vanuit de game serveert EA je de beste downloads op verzoek. Je moet wel even registreren, maar dan wordt het binnenhalen van nieuwe spulletjes een fluitje van een cent.


Zo\\\'n geile alienware bak wil toch iedereen ?

Waar in The Sims alle extra contents nog bij het opstarten werd ingeladen (wat een opstarttijd van meer dan een uur tot gevolg kon hebben), wordt het nu pas geladen op het moment dat het ook daadwerkelijk nodig is. Niet alleen verkort dit de opstarttijden, maar het maakt het ook mogelijk om tijdens het spelen van het spel nieuwe items te installeren, die dan direct in het spel beschikbaar worden.
Verwijderen van items kan ook gewoon vanuit het spel zelf.