DVD: Futurama - Bender's Game

Bender's Game is het derde deel van de serie films van Futurama. Fry, Leela, Bender en hun vrienden duiken deze keer in de wereld van fantasy en hoge brandstofprijzen.

Professor Warnsworth is kwaad. De prijzen voor "donkere materie", die gebruikt wordt als brandstof voor ruimteschepen, rijzen de pan uit. Hij vond deze manier van energie uit, maar zijn toenmalige baas Mom ging er met het idee vandoor, en begon een romance met zijn grootste concurrent Wernstrom. De professor zint dus op wraak. Dat kan op een simpele manier: zowel Warnsworth als Mom zijn in het bezit van een kristal. Als deze samenkomen, wordt donkere materie als brandstof nutteloos. Beiden proberen dan ook het kristal van de ander te bemachtigen.

Inmiddels heeft Bender zo zijn eigen problemen. Nadat hij bij het spelen van 'Dungeons & Dragons' er van wordt beschuldigd geen fantasie te hebben, draait hij verder door dan hij al was. Hij wordt dan ook gauw opgenomen in het robotgesticht. Als geen enkele therapie aanslaat, wordt besloten hem te opereren. Op dat moment gaat het helemaal mis en wordt iedereen de fantasiewereld van Bender ingezogen. Dan begint een aaneenschakeling van hilarische avonturen.

De droge humor die we zo gewend zijn van de schrijvers van Futurama (ťn The Simpsons) komt ook in deze film weer veelvuldig voorbij. Het is dan ook lastig om die grijns van je gezicht te krijgen tijdens het kijken. Hoewel de game 'Dungeons & Dragons' een belangrijke rol speelt in de film, hoef je het niet te snappen om deze te kunnen volgen. Mocht je het spel wel kennen, dan zal het misschien nůg grappiger zijn.

Naast de film bevat de dvd ook een hele reeks extra's. Teveel om allemaal op te noemen, maar een aantal springen er uit. Zo kun je het DNA van de verschillende karakters samenvoegen om te zien welke figuur er dan uit komt. Dat levert de nodige hilarische samenstellingen op. Ook kun je de cursus 'Tekenen van Futurama in 83 stappen' volgen. De bloopers van de stemacteurs zijn verder nog leuk om te zien, en de preview voor de volgende film belooft weer veel goeds.

De dvd van Bender's Game is net als The Beast With A Billion Backs weer een goedgevuld schijfje. De film is hilarisch, en de meeste extra's zijn een leuke toevoeging aan het geheel. Hopelijk weten de makers deze lijn door de trekken naar het vierde deel dat dit jaar verschijnt!

Label: 20th Century Fox Releasedatum: 4 februari 2009 Kijkwijzer:
Waardering Film: Waardering extra's: