TV: Janice Dickinson Modeling Agency

Altijd lekker om een uurtje ultieme bitcherij te kijken. Janice Dickinson was een eeuw geleden een van de eerste supermodellen. Ze is nu een tikje ouder, heeft wat laten sleutelen aan haar onderdelen en probeert de modellenwereld te overspoelen met haar eigen bloedmooie modellen. De aflevering van vanavond draait onder andere om haar afkeer van 'plus-size' modellen. Haar zoon Nathan, ook werkzaam in Janice Dickinson Modelig Agency, is zo verstandig wat commerciëler te denken dan zijn mams. Hij ziet wel iets in de grotere maten, maar Janice heeft daar toch wat moeite mee. In feite heeft ze zelfs moeite met haar eigen magere modellen die niet dun genoeg zijn.

Yeah right
Janice is niet onbekend met het diva-gedrag van een supermodel. Haar letterlijk enorme mond staat bijna continu wijdopen om een modelletje te vertellen hoe de wereld werkt. Als een redactrice van een bekend tijdschrift voor grotere maten haar medewerking wil om grote modellen te promoten, flipt Janice aardig. Een scène die we niet vaak zien, want Janice is natuurlijk altijd prachtig sereen en kalm...



Package
Naast het plus-size modellen onderdeel, zien we ook een sexy shoot voor mannenondergoed, waarbij de mannelijke modellen voornamelijk worden gekozen om hun strakke buikspieren en de maat van hun pakketje. En dan mag het natuurlijk wel weer plus-size. De designer en de fotograaf hebben er duidelijk erg veel plezier in om de mannelijke modellen te beoordelen en te kiezen. Janice gedraagt zich als een diva als ze besluit zelf niet naar de shoot te gaan, omdat ze zich niet lekker voelt. De opdrachtgever belt haar als ze ziekjes in de zon ligt te bakken.



Witchy Janice
Voor het mooie plaatjeswerk, krijgen we een fotoshoot te zien voor een fotoboek van een beroemde fotograaf. Hij wil een 'Wicked Witch'-item schieten en dacht als eerste aan Janice als heks. En eerlijk is eerlijk, ze zit de urenlange en veeleisende fotoshoot uit als een professional, waarbij ze haar onderdanen laat zien hoe het moet. Janice Dickinson Modeling Agency is een humoristisch real life drama, met wat estethische kanten. Tegenwoordig is er zelfs een Janice Dickinson-huis, waar haar favoriete modellen in mogen trekken, waardoor er ook wat persoonlijke issues langs komen. Dit is entertainment van het type 'recht voor de raap'.


Zender: RTL 5 Gezien op: 23 februari 2009 Waardering: