DVD: Desperate Housewives - seizoen 3

Het valt niet altijd mee om hooggespannen verwachtingen in te lossen. Het eerste seizoen van Desperate Housewives was een onverwacht succes, maar het tweede seizoen stelde toch enigzins teleur. De verhaallijnen waren te losjes en de karakters verloren hun stiekeme kant een beetje. Gelukkig trok de serie nog meer dan genoeg kijkers om een derde seizoen verantwoord te maken. De derde reeks werd recent nog uitgezonden door Net5 en is sinds kort ook op dvd verkrijgbaar.



Waar het in de gemiddelde buitenwijk in de Verenigde Staten soms dodelijk saai kan zijn, daar is Wisteria Lane een bolwerk van intriges, spanning, verraad, romantiek en vermaak. Ook in het derde seizoen staan de 'wanhopige' huisvrouwen centraal. De serie verliet ons in het vorige seizoen bij een aanrijding waarbij Mike in een coma belandde. Susan, zijn vriendin, waakt bij hem in het ziekenhuis, maar ontmoet juist daar een nieuwe man. Het toont duidelijk aan dat er niets zo veranderlijk is als de relaties van de dames. Ook bij Bree verandert er het nodige in haar leven. Haar voorgenomen huwelijk met Orson valt niet bij iedereen in goede aarde. Ook de relatie tussen Gabriella en Carlos neemt een (overigens niet onverwachte) wending; één van de meest begeerde dames van Wisteria Lane lijkt weer beschikbaar te worden. Dit tot genoegen van de altijd hunkerende Edie, die wel zin lijkt te hebben in een stukje 'Hispanic' vlees. Ook de relatie tussen Lynette en Tom komt onder druk te staan. Hun geopende restaurant dreigt een wig tussen hen te drijven, ook door de leuke nieuwe kok die in het restaurant komt werken. Als er dan ook nog eens een overval wordt gepleegd, zijn de rapen gaar.



Het is wel duidelijk dat het derde seizoen weer bol staat van de roddels, relatione problemen en stiekeme avontuurtjes. Het tweede seizoen stelde de fans licht teleur, maar het derde seizoen lijkt weer het oude niveau te hebben gehaald. Alhoewel deze serie een naar slot kent, zal het de fans toch weten te bekoren. Ook qua extra's worden de kijkers niet teleurgesteld. Zo is er een kijkje achter de schermen met Eva Longoria, kun je kijken naar een paar bloopers en 'deleted scenes' en er is een special over de bruiloften in het derde seizoen. Daarnaast kun je kijken naar een Spaanstalige remake van de serie: "Amas De Casa Desesperadas" en bevat de box een paar korte interviews met de cast. Tot slot bevat de release een interview met bedenker Marc Cherry, waarbij hij aangeeft welke momenten uit dit seizoen voor hem het meest bijzonder waren.



Na het tweede seizoen dachten veel mensen dat Desperate Housewives over het hoogtepunt heen was. Dit derde seizoen bewijst echter dat de serie echter nog veel langer mee kan. Met nieuwe hoogte- en dieptepunten biedt deze box genoeg vermaak en ook de extra's zijn weer de moeite waard. Het is jammer dat de box zo duur is (de adviesprijs ligt rond de vijftig euro), want het is echt een aanrader.


Label: Buena Vista H.E. Releasedatum: 22 oktober 2007 Kijkwijzer: Waardering serie: Waardering extra's: