FOK! vergelijkt noise reduction hoofdtelefoons

Ook Sony neemt aan de test deel met hoofdtelefoon oordopjes met een prijs die een stuk boven die van Philips SHN2500 ligt.

De ruisonderdrukking van de Sony hoofdtelefoon maakt weinig bijgeluid in een stille omgeving, maar is wel hoorbaar. In een vliegtuig of in een trein is dit bijgeluid uiteraard niet meer hoorbaar, maar thuis in de tuin of op het werk achter de PC natuurlijk wel. De ruisonderdrukking werkt erg goed en heeft een bereik dat vergelijkbaar is met de Philips SHN2500.

De hoofdtelefoon is voorzien van diverse extra accessoires, zoals de bekende vliegtuigstekker, diverse maten oordopjes en een handig opbergmapje. Gek genoeg is dit echter de enige hoofdtelefoon waarbij geen batterij geleverd wordt. Natuurlijk is dit geen probleem, want op iedere luchthaven zijn batterijen te koop, maar voor de onoplettende koper is dit mogelijk een onaangename verrassing wanneer het vliegtuig al is opgestegen voor een vlucht van achttien uur.

Ook deze hoofdtelefoon is voorzien van een klein kastje waar de batterij in moet. Het kastje is voorzien van stevig knopje om de ruisonderdrukking in te schakelen en aan de achterkant van het kastje vinden we een handige bevestigingsclip. Dit voorkomt vervelend gewicht aan je oren en maakt de kans dat je de oordopjes uit je oren trekt wanneer je in het vliegtuig in slaap bent gevallen ook kleiner. De hoofdtelefoon ziet er verder netjes en verzorgd uit.

De muziekweergave van de hoofdtelefoon is beduidend beter dan de Philips hoofdtelefoons. De Bose blijft wederom onbetwiste winnaar op dit gebied, maar met de Sony hoofdtelefoon is het zeker aangenaam om muziek te luisteren. Bij drukke klassieke stukken laat helaas ook deze telefoon het voor een groot deel afweten.

Sony MDR-NC11A (99 euro)

Score: