FOK! vergelijkt noise reduction hoofdtelefoons
Het bijgeleverde opbergmapje doet niet onder voor dat van Bose, om van de luxe opbergdoos nog maar te zwijgen. De opbergmap is groot genoeg om de hoofdtelefoon met draden en aansluitingen op te bergen. Van het uiterlijk van de Philips hoofdtelefoon raak je helaas minder onder de indruk. Hij ziet er namelijk door de glimmende zwarte plastic erg goedkoop uit. Nu zit je niet vaak met je hoofdtelefoon voor de spiegel, dus je kunt je afvragen of het er toe doet.
In het vliegtuig brengt de Philips het er in eerste instantie helemaal niet slecht vanaf. De ruisonderdrukking blijft iets te veel beperkt tot de laagste tonen, maar is desondanks prima. Wanneer je een half uurtje naar de Philips luistert is het toch erg schrikken zodra je hem weer afzet en het geluid van het vliegtuig weer hoorbaar wordt.
Een leuke feature die we alleen op de Philips tegenkomen is de mute-knop. Dit verend knopje kun je gebruiken wanneer de steward(ess) je iets wil vragen of wanneer je het gesprek van je buren wilt afluisteren. Uiteraard kun je bij andere hoofdtelefoons hetzelfde bereiken door de kabel uit te trekken maar een mute-knop is dan net iets charmanter. Iets minder handig is de aan/uit knop die wel erg eenvoudig van stand verandert. Probeer je met je hoofdtelefoon op je hoofd te slapen dan hoop je maar dat je niet per ongeluk het knopje raakt, want anders zou je wel eens bruut wakker kunnen worden. De andere kant op geldt hetzelfde; als de hoofdtelefoon per ongeluk aan gaat in je tas dan zijn de batterijen bij de terugvlucht leeg.
Het grote minpunt van deze hoofdtelefoon is echter de geluidkwaliteit van de muziek. Bij een flinke uitbarsting van een koor in een klassiek stuk is het vrijwel onmogelijk de stemmen te verstaan en de instrumenten te onderscheiden. Deze hoofdtelefoon is prima om films te kijken in een vliegtuig, maar voor 200 euro mag je zeker betere kwaliteit van muziek verwachten!
Philips SHN9500 (199,99 euro)
Score: