FOK! vergelijkt noise reduction hoofdtelefoons

In het midden van de range prijzen vinden we de hoofdtelefoon van Creative Labs. Wanneer je de Creative Labs hoofdtelefoon de eerste keer op zet is het een prima hoofdtelefoon.

Hij zit redelijk comfortabel in het begin en de kwaliteit van de ruisonderdrukking is aardig. Wanneer je echter eerst de Philips of de Bose op je hoofd hebt gehad voel je pas hoe oncomfortabel de Creative Labs eigenlijk is. De schelp is niet diep genoeg waardoor je oor constant de hoofdtelefoon raakt. Bovendien is de boog zeer strak afgesteld waardoor de hoofdtelefoon erg strak op je hoofd wordt geperst. De eerste dertig minuutjes niet heel erg, maar na een poosje is het een gegarandeerde formule voor hoofdpijn.

De meeste fabrikanten kiezen voor draaibare oorschelpen om de hoofdtelefoon platter te maken. Creative Labs kiest voor een gedurfd inklapmechanisme dat de hoofdtelefoon weliswaar kleiner maakt, maar ook twee keer dikker. Na inklappen heb je een gebroken vingernagel omdat het palletje veel te stroef gaat en blijft bovendien een soort dikke bal over die eigenlijk nergens in je koffer past.

Zoals gezegd is de ruisonderdrukking aardig, maar ook niet meer dan dat. Je krijgt bovendien een onaangename hogere ruis er voor in de plaats. Net als bij de Philips SHN2500 is dit in een vliegtuig niet storend, maar wanneer je de hoofdtelefoon in de tuin gebruikt dan hoor je de hele tijd een extra ruis erbij.

Het uiterlijk van de Creative Labs is een plusje waard; glad plastic met ovaal ontwerp. Niet bijzonder, maar het voldoet. De opbergtas is een eenvoudig stoffen draagtasje met sluitkoord. In het tasje bevindt zich een opbergvakje voor de snoeren en adapters, maar de opening naast het klittenbandsluitinkje is zo groot dat de vliegtuigstekker met wat pech eruit kan vallen. Het voordeel aan het draagtasje is dat het nauwelijks ruimte inneemt in het koffer, maar het biedt ook geen bescherming aan de hoofdtelefoon.

De kwaliteit van het geluid is bij deze hoofdtelefoon duidelijk beter dan bij de Philips hoofdtelefoons, maar de Bose blijft met grote afstand op kop. Ook hier geldt beperkte helderheid bij drukke hoge stukken die we hoorden bij de Philips hoofdtelefoons, maar de Creative HN-700 houdt zich iets beter staande. Het draagcomfort is echter in een vlucht van meer dan 30 minuten echter zeer storend, hetgeen de score erg beïnvloedt.

Creative Labs HN-700 (64,99 euro)

Score: