CD: Arctic Monkeys - Who The Fuck Are Arctic Monkeys?


Vijf nummertjes.

Op een EP.

Who the fuck áre Arctic Monkeys?

Blitzkrieg pop.

Of...

Lachend naar de bank?



Artic Monkeys zijn hot. Bij het horen van de eerste track, The View From The Afternoon, benoem ik ze tot de officiële erfopvolgers van Supergrass, keizers van de drie-minuten-popsong, en dan zijn die nog niet eens dood! Grillig, explosief, strakker dan strak, simpel en effectief, hartstochtelijk en compact. Blitzkrieg pop. Dat denk ik bij The View From The Afternoon. Bij deze genomineerd voor popsong van het jaar 2006, met stip.

Ook al is de EP Who The Fuck Are Arctic Monkeys? slechts een minuutje of achttien lang, en staan er 5 nummers op, The View From The Afternoon steekt ver boven de rest uit. Cigarette Smoker Fiona is een prima nummer (maar ja, je zal maar gedraaid worden direct na de popsong van het jaar 2006), daarna zakt de intensiteit ver weg.

Echter, The View From The Afternoon stond al op hun eerste boreling, Whatever People Say I Am, That's What I'm Not, zodat je deze EP misschien maar beter links kunt laten liggen (of rechts, een beetje oppassen hier dat ik niemand voor de hersenkwab stoot). The View From The Afternoon wordt waarschijnlijk toch vóór en na elk willekeurig concert in het alternatieve circuit gedraaid. Na een paar keer zit die zo in je geheugen gegrift, dat die al afgespeeld is voordat je de cd uit de stapel hebt getrokken, en zoniet adviseer ik je voor een paar extra euri de debuut-langspeel-cd aan te schaffen in plaats van deze EP.

Ik kijk uit naar een nieuw volledig album van de heren, waarbij ze hopelijk wat meer tijd nemen voor een consistenter album. Want de eerste tracks van deze EP smaakt naar meer. De overige drie tracks stellen daarentegen teleur.



Label: Domino Releasedatum: 24 april 2006 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!