CD: Javier Guzman - Bot

Javier Guzman is geen cabaretier die continu probeert in te spelen op de actualiteiten. Her en der zijn er wel verbanden te leggen met zaken die het afgelopen jaar in het nieuws waren, maar het grootste gedeelte is geïnspireerd op zijn eigen ervaringen in het leven. Hierdoor mist ook enigszins een rode draad in het programma. Er is geen verhaal dat afgerond moet worden, er is geen grote finale, maar er zijn wel een groot aantal hilarische vertellingen over gebeurtenissen die iedereen herkent uit zijn eigen leven. Zo klaagt hij bijvoorbeeld over Koos Alberts:

"Zit Koos Alberts te klagen: "Ik moest laatst naar een theater, en dat was hartstikke rolstoelonvriendelijk". Lieve Koos, dat is geen toeval, daar hebben we met zijn allen hard over nagedacht! Koos is ook gestopt met zingen toen hij tegen een hele grote boom was aangereden. Toen dacht ik nog: zie je wel hoe belangrijk de natuur voor ons kan zijn! Ik heb zelfs een boompje voor Jantje Smit geplant."




Een aantal onderwerpen uit Bot!


Aan de hoeveelheid en snelheid van de grappen is goed te zien dat de wortels van Guzman echt in de stand-up comedy liggen. Veel grappen gaan over situaties in het leven en als hij een toeschouwer in zijn programma betrekt lijkt het alsof hij geen seconde hoeft na te denken voor hij een grap maakt. Daarnaast zijn de onderwerpen die de revue passeren bijzonder origineel.

"Globalisering is hartstikke mooi man, moet je eens kijken wat voor moois kleine kinderen allemaal kunnen maken tegenwoordig, dat is echt onwijs knap!"