Gadget Review: Dyne DN6128 MP3 Speler

Update: Zoals ook de MPIO FL100, is de DN6128 een speler met plus- en minpunten. Allereerst vind ik een minpunt dat de speler niet uit te breiden is, je zit dus vast aan de door jou gekozen hoeveelheid geheugen. Ook is de kwaliteit van de hoofdtelefoon slecht en biedt de speler zelf ook niet heel erg veel instelmogelijkheden. Hij komt bovendien minder solide over dan de eerder geteste MPIO FL100.

Daar staat tegenover dat je met de Dyne een speler in huis haalt met veel accessoires en dat de speler zelf ook nog eens prima klinkt. De software is redelijk uitgebreid en biedt vooral voor beginnende gebruikers interessante mogelijkheden. De ontvangst van de radio is bovendien heel behoorlijk.

Al met al een speler die in mijn ogen minder hoog scoort dan de MPIO FL100, ondanks de betere radio en (standaard) iets betere klank. Met betere oordopjes, firmware met meer functionaliteit en een duidelijker aanwezige handleiding zou Dyne al een heel eind komen. En als ze dan toch bezig zijn, sloop dan die telefoonboek functie er ook maar uit.

De Dyne DN6128 krijgt van mij een 7

De adviesprijzen zijn als volgt. Voor de Dyne 6128 (128 MB) betaal je 179 euro en voor het model met 256 MB betaal je 209 euro. Voor meer informatie over Dyne en andere audiospelers kun je terecht op tu-and-tu.com.