CD Review: Clubcharts.nl CD01

Wat is Clubcharts?

Zoals ik in de inleiding al zei is Clubcharts één van de grootste dancesites van de Benelux. Niet alleen voor de feestgangers maar zeker ook voor producers en DJ's zelf. Je kan ook wel zeggen: talent wordt daar ontdekt. Clubcharts heeft nog veel meer te bieden dan alleen een community zijn. Je kan er veel informatie vandaan halen zoals bijvoorbeeld: Alle dancemuziekstromingen, Software en hardware voor DJ's en producers, Nightlife & parties reviews en interviews met bekende en onbekende artiesten, DJ's en producers. Ook zijn er verschillende Charts te vinden op deze site. Hoe en wat je precies moet doen om bepaalde artiesten in de lijsten te krijgen is op de site zelf terug te vinden.

De site zelf is onderverdeeld in twee delen, de frontpage en het forum. Eigenlijk net zoals FOK! Op de frontpage zijn de charts, reviews, columns, foto's en andere dingen te vinden, en op het forum worden dingen besproken zoals: muziekstromingen, eigen producties, Dj-ing en het standaard algemeen forum wat iedereen tegenwoordig heeft. Op dit moment heeft Clubcharts 11.600 geregistreerde gebruikers. Dus ik vind dat ze de naam één van de grootste dancesites in de Benelux wel mogen dragen.

Hoe is de cd tot stand gekomen:

Aangezien er nogal wat talent rondloopt op Clubcharts kwam rond december 2002 het idee om een soort showcase te maken in de vorm van een CD. Dit had een aantal redenen, je geeft nieuw talent zo een goede kans om te starten, en als ik ergens voor ben is dat het wel, en je verdient er wat mee waardoor je je site goed kan laten draaien. Het komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen, dat weten we hier op FOK! ook wel. Na ongeveer een jaar is het dan eindelijk zover: Clubchart CD01 is uit. In die tussentijd is er natuurlijk alweer heel wat gebeurd, veel van de artiesten op het album hebben in de tussentijd een platencontract gekregen. Dankzij DTF (Dutch Trance Force) staan er nog wat extra tracks op de CD.

Maar genoeg over Clubcharts als site. Tijd om de CD eens onder de loep te nemen!