Game: SOCOM: U.S. Navy Seals II

Het eerste deel van Socom
Met het eerste deel van Socom was ook gelijk de lancering van het online spelen met je PS2 een feit. Vorig jaar zomer rende bijna iedereen met een ADSL lijn en een PS2 naar de winkel om de netwerk adapter te halen en kocht er gelijk Socom bij.



Het eerste deel van Socom werd ook hierom een succes, het was grafisch geen knaller als je het ging vergelijken met PC shooters online. Maar het feit dat je het kon spelen op je luie stoel op je console was een doorbraak in de historie van Playstation. Clans schoten als paddestoelen uit de grond en er was een nieuwe community geboren.

Single Player
In het eerste deel van de Socom serie was de single player modus een vreselijk iets. Er waren ook maar weinig mensen die deze game uitgespeeld hadden omdat het aan alle kanten gewoon geen leuk spel was. In het tweede deel van dit spel hebben de makers van Socom iets slims gedaan om hun single player te promoten. Zodra je de single player modus uitspeelt, zul je extra karakters kunnen gebruiken bij de online optie, waaronder soldaten van de SAS eenheid.



Ik begon dus met een bittere nasmaak van het eerste deel aan de single player missies, maar ik moet toegeven dat ik, toen ik eenmaal bezig was, totaal verrast was. De AI was beter & slimmer. De Seals die in jou team zitten liepen niet meer als een kip zonder kop maar met je mee. Nee, je collega-Seals snappen het eindelijk in dit deel. Ook de computer is flink omhoog gegaan qua skills, dit is ook de reden waarom het er in deel twee meer op aan komt met stealth. In het eerste deel kon je vaak nog wel gewoon rondrennen en de hele boel kort en klein schieten. In het tweede deel zal je toch tegen de lamp lopen dan want je gaat dood als je op deze manier zult spelen. Een ander nieuw aspect aan het spel is dat voor je begint nu eerst een rang moet kiezen. In het begin kun je kiezen uit Ensign, Luitenant, Commander. Op iedere rang krijg je andere dingen. Zodra je Commander hebt gehaald hebben de mensen van Zipper nog meer voor je in petto.